Vreme caldă în octombrie. Zonele în care sunt anunțate ploi

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 10:33
2912 citiri
Vreme caldă în octombrie. Zonele în care sunt anunțate ploi
Vremea se menține caldă în octombrie FOTO Pixabay

Meteorologii au anunțat că vremea rămâne frumoasă și călduroasă și în luna octombrie, cu temperaturi normale pentru această perioadă. De asemenea, numărul precipitațiilor va fi redus.

Săptămâna 3-10 octombrie

În săptămâna 3-10 octombrie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în cele nordice și centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 10 – 17 octombrie

În săptămâna 10 – 17 octombrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 17 – 24 octombrie

În săptămâna 17 – 24 octombrie temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul țării.

Săptămâna 24 – 31 octombrie

În săptămâna 24 – 31 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citește și:
Se schimbă vremea! Când vom avea din nou soare și temperaturi de 11-12 grade Celsius
Se schimbă vremea! Când vom avea din nou soare și temperaturi de 11-12 grade Celsius
Iarna și-a arătat deja "colții" în cea mai mare parte a țării. Am avut temperaturi de -4 grade Celsius prin depresiuni, iar în zona montană a nins deja. Meteorologii au realizat...
Vremea de Crăciun și Revelion. Care sunt șansele să ningă
Vremea de Crăciun și Revelion. Care sunt șansele să ningă
Luna decembrie bate deja la ușă, astfel că deja mulți români se întreabă dacă vom avea parte de zăpadă de Crăciun și de Revelion. În intervalul respectiv, temperaturile din...