Vreme caldă în octombrie. Zonele în care sunt anunțate ploi

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 10:33
3261 citiri
Vreme caldă în octombrie. Zonele în care sunt anunțate ploi
Vremea se menține caldă în octombrie FOTO Pixabay

Meteorologii au anunțat că vremea rămâne frumoasă și călduroasă și în luna octombrie, cu temperaturi normale pentru această perioadă. De asemenea, numărul precipitațiilor va fi redus.

Săptămâna 3-10 octombrie

În săptămâna 3-10 octombrie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în cele nordice și centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 10 – 17 octombrie

În săptămâna 10 – 17 octombrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 17 – 24 octombrie

În săptămâna 17 – 24 octombrie temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul țării.

Săptămâna 24 – 31 octombrie

În săptămâna 24 – 31 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

„Ploaie sângerie” în România. Care sunt cauzele acestui fenomen meteo rar și cât timp poate dura
„Ploaie sângerie” în România. Care sunt cauzele acestui fenomen meteo rar și cât timp poate dura
Autorităţile naţionale de mediu anunţă, joi, că o masă de aer încărcată cu praf saharian traversează România, până vineri seară. Cele mai mari concentraţii se vor înregistra în...
Vremea în martie. Meteorologii anunță temperaturi excelente pentru prima lună de primăvară
Vremea în martie. Meteorologii anunță temperaturi excelente pentru prima lună de primăvară
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, marți, 27 februarie, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Meteorologii spun că luna martie va fi mai caldă decât în mod...
#vremea octombrie, #prognoza meteo, #vremea, #ploi , #vremea