Ultima zi a lunii septembrie, demnă de vară. Ce temperaturi vor arăta termometrele

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 08:23
2022 citiri
Ultima zi a lunii septembrie, demnă de vară. Ce temperaturi vor arăta termometrele
Luna septembrie a fost predominant călduroasă FOTO Pixabay

Ultima zi a lunii septembrie vine cu temperaturi demne de vară, astfel că termometrele vor arăta circa 30 de grade Celsius în mare parte a țării.

Cele mai scãzute temperaturi, de 22 de grade, vor fi înregistrate în Bucovina. În regiunile vestice, nord-vestice şi parţial în centru şi în zonele de munte aferente, vor fi perioade cu înnorãri şi averse consistente.

În Dobrogea şi Bărăganul cerul va fi curat şi vântul se activează la malul mării. Se încălzeşte şi după prânz se ating 32 de grade.

Soare şi atmosferă plăcută se anunţă şi în nordul Munteniei şi în sudul Moldovei. Temperaturile mai cresc puţin şi se opresc pe la 30 de grade.

În jumãtatea nordicã a Moldovei şi în Bucovina, vor fi înnorări dar şi perioade cu soare. Se încălzeşte şi după prânz vor fi maxime cuprinse între 22 şi 26 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vremea nu este la fel de bună, astfel că vor fi mai multe perioade cu înnorări şi averse abundente. Vor fi şi fenomene electrice şi condiţii de grindină iar temperaturile mai cresc puţin şi se opresc pe la 24 de grade, potrivit Știrile ProTv.

Nici vestul ţării nu scapă de ploi. Vor fi mai multe serii de averse, cu tunete, fulgere şi se pot strânge cantităţi de apă de 25 l/mp. Vântul va creşte în intensitate, iar maximele, mai ridicate faţă de ziua trecută ajung până la 26 de grade Celsius.

În Transilvania se anunţă vreme bună în ansamblu, chiar dacă mai apar câteva averse mai ales în zonele înalte. Dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă dar mai târziu apare şi soarele iar temperaturile urcă până la 26 de grade.

În Oltenia, atmosferă va fi schimbătoare în regiunile vestice, dar în rest se anunţă soare şi atmosferă plăcută toată ziua. După prânz se ating 27-28 de grade valori ridicate pentru final de septembrie.

În ţinuturile sudice, găsim vreme frumoasă şi nefiresc de caldă. La amiază se ating 32 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, vineri atmosferă va fi însorită şi nefiresc de caldã pentru finalul lunii septembrie. Vântul va sufla cel mult moderat şi dupã prânz se vor înregistra în jur de 31 de grade Celsius.

Vremea la Munte

La munte se anunţă vreme caldã, insã vor fi perioade cu înnorãri şi averse locale, mai ales în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. Se vor strânge cantităţi mai însemnate de apã, sunt posibile cãderi de grindinã, iar vântul prinde putere la altitudini mari, pe unde va sufla cu peste 60...70 km/h.

#vremea septembrie, #prognoza meteo septembrie, #temperaturi , #vremea