Cimitirul cu mercenari Wagner aflat la peste 5.000 de kilometri de Ucraina: ”Au fost îngropați în liniște. Nimeni nu știa despre ei” VIDEO

Autor: N.G.
Marti, 18 Aprilie 2023, ora 21:50
5002 citiri
Cimitirul cu mercenari Wagner aflat la peste 5.000 de kilometri de Ucraina: ”Au fost îngropați în liniște. Nimeni nu știa despre ei” VIDEO
Cimitirul mercenarilor Wagner FOTO baikal-journal.ru

Un cimitir în care se aflau zeci de luptători morți din grupul de mercenari Wagner din Rusia a fost descoperit în regiunea siberiană Irkutsk, potrivit unui raport publicat de publicația independentă People of Baikal.

Cele 53 de morminte, despre care nu s-a raportat până acum, se află într-un colț al cimitirului Aleksandrovsky, la aproximativ 11 kilometri de capitala regională Irkutsk, oraș aflat la peste 5.000 de kilometri de Ucraina.

Fiecare mormânt a fost acoperit cu ramuri verzi de molid și două coroane: una în culorile tricolorului rusesc, cealaltă în culorile emblemei Wager.

"În fiecare mormânt au fost depuse două coroane de flori: "Sânge. Onoare. Patrie. Curaj. PMC Wagner", potrivit The Moscow Times.

Deși nu există cifre oficiale cu privire la numărul de luptători Wagner - care îi includ pe cei recrutați din închisorile rusești - uciși în Ucraina, se crede că mii de oameni au murit pe front, în special în jurul orașului Bakhmut, puternic disputat, unde trupele Wagner au jucat un rol important.

Existența altor câteva cimitire speciale Wagner a ieșit la iveală de la începutul războiului din Ucraina. Lucrările erau în curs de desfășurare la alte zeci de morminte atunci când jurnaliștii de la People of Baikal au vizitat recent situl din Irkutsk.

Deoarece pământul din Irkutsk este încă înghețat, se pare că muncitorii fac focuri pentru a dezgheța pământul și acoperă gropile cu foi de metal pentru a reține mai multă căldură, din care se ridică fum.

Cel puțin 43 dintre cei 53 de morți erau deținuți cu vârste cuprinse între 20 și 62 de ani, potrivit raportului publicat luni, în care jurnaliștii au comparat numele morților cu registrele tribunalelor locale.

Printre mercenarii uciși se aflau criminali și criminali condamnați pentru furt și infracțiuni legate de droguri. Unii fuseseră uciși în lupte în Bakhmut, punctul central al unei bătălii de uzură care durează de luni de zile în estul Ucrainei.

Jurnaliștii au aflat pentru prima dată despre acest loc de înmormântare în martie, ca urmare a unei postări pe rețelele de socializare a rudelor unui criminal condamnat din Republica Buriatia, care s-a înrolat în Wagner și a fost ucis în Ucraina.

În cimitirul Bakinskaya, am descoperit că doar doi dintre cei 600 de soldați îngropați acolo erau înregistrați ca fiind uciși. Și toți ceilalți au fost îngropați în liniște. Nimeni nu știa despre ei”, a spus jurnalistul care a realizat investigația.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un stat occidental sună alarma privind pericolul unei catastrofe: Bomba Rusiei care ticăie în Baltică
Un stat occidental sună alarma privind pericolul unei catastrofe: Bomba Rusiei care ticăie în Baltică
După începutul războiului din Ucraina și pierderea multor piețe energetice din Europa, Putin și-a redirecționat exporturile spre alte țări, pentru a-și alimenta mașina de război. Însă...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#wagner, #mercenari, #cimitir, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina