Mercenarii Wagner ar trimite Kievului trupurile soldaților ucraineni uciși în Soledar. O înregistrare video îl arată pe Prigojin supervizând acțiunea

Duminica, 22 Ianuarie 2023, ora 07:42
4753 citiri
Mercenarii Wagner ar trimite Kievului trupurile soldaților ucraineni uciși în Soledar. O înregistrare video îl arată pe Prigojin supervizând acțiunea
Comandantul grupului Wagner monitorizând o acțiune a mercenarilor FOTO / captură video Twitter Ruslan Trad

Grupul rus de mercenari Wagner intenţionează să trimită trupurile soldaţilor ucraineni ucişi în luptele din oraşul Soledar, recent capturat, a relatat sâmbătă un site web apropiat de fondatorul companiei militare private, oligarhul Evgheni Prigojin, relatează Reuters.

Grupul Wagner a declarat la 11 ianuarie că a capturat Soledar, iar autorităţile instalate de Rusia în regiunea Doneţk, din estul Ucrainei, au susţinut la începutul acestei săptămâni că deţin controlul asupra orăşelului unde se află o mină de sare şi unde au avut loc lupte intense.

Site-ul RIA FAN - parte a holdingurilor media deţinute de Prigojin - l-a citat pe un comandant Wagner care a declarat că va trimite cadavrele de la Soledar pe teritoriul controlat de Ucraina, în patru sau cinci convoaie, totalizând aproximativ 20 de camioane.

Site-ul nu precizează câte cadavre vor fi trimise autorităţilor ucrainene, dar menţionează că forţele ucrainene au suferit pierderi grele în Soledar.

De asemenea, RIA FAN relatează că Evgheni Prigojin - care anterior lăudase armata ucraineană - a spus clar că trupurile soldaţilor ar trebui să fie returnate Ucrainei într-un mod "demn", dar nu a oferit alte detalii despre operaţiunea planificată. O înregistrare video pare însă să-l arate pe Prigojin supervizând personal acţiunea.

Autorităţile ucrainene au declarat în timpul luptei pentru Soledar că forţele ruseşti au suferit, la rândul lor, pierderi grele.

Prigojin, care anterior s-a ferit să iasă în lumina reflectoarelor şi a negat legăturile cu Wagner, a recunoscut în septembrie că a fondat armata de mercenari, care a joacă un rol major în conflict. Prigojin este tot mai vocal şi mai prezent public în ultima vreme. El spune că Wagner este o forţă complet independentă, cu propriile avioane, tancuri, rachete şi artilerie şi a criticat în repetate rânduri conducerea Ministerului rus al Apărării.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
Schimbare dramatică în războiul din Ucraina: Putin a schimbat țintele pentru a aduce mai multă durere
Schimbare dramatică în războiul din Ucraina: Putin a schimbat țintele pentru a aduce mai multă durere
Deși războiul lui Putin a depășit borna celor 2 ani, Rusia nu și-a putut îndeplini obiectivele inițiale de a subjuga țara vecină din cauza eșecurilor armatei roșii. Acum conflictul...
#wagner, #mercenari, #mercenari wagner, #soldati ucraineni, #kiev, #prigojin , #Razboi Ucraina