Cine e selecționerul care a dus Marocul în sferturi la Campionatul Mondial: ”Suntem aici în misiune”. Ce spune despre meciul cu Portugalia

Sambata, 10 Decembrie 2022, ora 09:29
2277 citiri
Cine e selecționerul care a dus Marocul în sferturi la Campionatul Mondial: ”Suntem aici în misiune”. Ce spune despre meciul cu Portugalia
Walid Regragui, selecționerul Marocului

Marocul nu vrea să se oprească în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal 2022, a avertizat vineri selecţionerul Walid Regragui, cu o zi înaintea meciului cu Portugalia, informează Reuters.

Marocul este prima naţională arabă care atinge această fază a competiţiei şi a egalat cea mai bună performanţă a unei selecţionate africane la Cupa Mondială.

"Am realizat deja lucruri extraordinare, dar credem că nu este suficient, vrem să mergem mai departe. Noi am arătat deja că toţi analiştii au greşit când au vorbit de şansele Belgiei şi Spaniei. Toţi au crezut că vom pierde împotriva acestor echipe", a declarat Regragui într-o conferinţă de presă.

Marocul a câştigat grupa sa după ce a remizat cu Croaţia şi a învins Belgia şi Canada, apoi a eliminat în optimi de finală Spania la lovituri de departajare. Toate aceste rezultate au avut însă un preţ, unul dintre cei mai importanţi fundaşi ai echipei, Nayef Aguerd, fiind incert pentru meciul de sâmbătă din cauza unei probleme la coapsă, în timp ce alţi oameni de bază, căpitanul Romain Saiss şi mijlocaşul Sofyan Amrabat, sunt şi ei incerţi.

"Nu vom ascunde faptul că suntem obosiţi. Dar când ajungi atât de departe în turneu, trebuie să te bazezi pe toţi cei din echipă. Deci, dacă Nayef nu poate juca, atunci altcineva va trebui să-i ia locul. Nu vom căuta scuze, suntem aici într-o misiune", a spus selecţionerul, ce a fost numit cu doar trei luni înainte de Cupa Mondială.

Regragui a indicat că mai mulţi fotbalişti au venit în Qatar nerefăcuţi după accidentări şi au fost nevoiţi să joace în aceste condiţii. "Nu aţi văzut Marocul la 100% din potenţial, dar suntem puternici din punct de vedere mental", a adăugat el.

Selecţionerul este convins că fanii din tribune vor fi foarte importanţi: "Energia este extraordinară. Oamenii se identifică cu noi. A fost extraordinar să vedem că poporul nostru este fericit, dar pentru noi lucrul important rămâne o şansă de a scrie istorie."

El a subliniat că Portugalia va fi un adversar formidabil: "Este o mare provocare împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din lume. Ei ar putea alinia două sau trei echipe de clasă la această Cupă Mondială."

"S-ar putea ca ei să fie ceva mai proaspeţi ca băieţii noştri. Nu sunt sigur dacă Cristiano Ronaldo va juca, dar sper că nu o va face. E unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile şi aş fi încântat dacă nu va juca împotriva noastră", a adăugat tehnicianul.

Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Campionatul Mondial de snooker a început la Sheffield, având la start toate marile staruri ale sportului. În vreme ce Ronnie O'Sullivan caută al optulea succes, conaționalul său Judd Trump...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Walid Regragui, #selec ioner, #maroc, #Campionatul Mondial , #Campionatul mondial 2022