Donatie incredibila: 2,8 miliarde de dolari pentru acte caritabile

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 08:18
3968 citiri
Donatie incredibila: 2,8 miliarde de dolari pentru acte caritabile

Investitotrul Warren Buffett si-a depasit propriul record caritabil, dupa ce a donat 2,8 miliarde de dolari Fundatiei Bill si Melinda Gates si altor organizatii caritabile. Donatia face parte din actiunea sa anuala de a da o parte din banii castigati cauzelor umanitare. In urma cu un an, Buffett donase 2,6 miliarde de dolari.

Directorul executiv al Berkshire Hathaway a daruit, in total, peste 21,7 milioane de actiuni clasa B la Berkshire Hathaway, estimate a avea o valoare de 128,98 dolari per actiune. Aceasta contributie caritabila ii scade averea de la 65,9 miliarde de dolari la 63,1 miliarde, ceea ce ii aduce o cadere de un loc in topul Forbes al celor mai avute persoane din lume, pana pe locul patru, scrie Forbes.

Buffett a alocat, anul acesta, 16,59 milioane de actiuni in valoare de 2,1 miliarde de dolari, Fundatiei Gates, care ii apartine celui de-al doilea cel mai bogat om al lumii, Bill Gates, si care se axeaza pe probleme globale precum eradicarea saraciei, ajutarea scolilor americane si imbunatatirea tehnologiei contraceptive.

Investitorul a mai alocat 215 milioane de dolari Fundatiei Susan Thompson Buffett, numita astfel dupa sotia sa si care ofera burse pentru educatie. Cele trei fundatii conduse de copiii sai, Howard, Susan si Peter, au primit fiecare cate 150 de milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Buffett donatie caritabila, #Buffett bani donati , #afaceri