Warren Buffett, cea mai scumpa achizitie pe care a facut-o vreodata: Ce a cumparat cu 32 miliarde dolari

Luni, 10 August 2015, ora 20:48
13996 citiri
Warren Buffett, cea mai scumpa achizitie pe care a facut-o vreodata: Ce a cumparat cu 32 miliarde dolari
Foto: Captura Youtube/Jeff Cunningham Iconic Voices

Investitorul american Warren Buffett, cu o avere estimata la 67 de miliarde de dolari, a anuntat luni preluarea companiei Precision Castparts pentru aproximativ 32 de miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achizitie de pana acum a miliardarului.

Informatia ca Berkshire Hathaway, conglomeratul condus de Buffett, se apropie de incheierea negocierilor pentru preluarea companiei americane Precision Castparts, a fost publicata anterior de presa internationala citand surse apropiate situatiei, potrivit Wall Street Journal.

Producatorul de componente pentru aeronave si echipamente energetice era evaluat vineri, in functie de cotatia de pe bursa, la 26,7 miliarde de dolari.

Berkshire detine deja o participatie de 3% la Precision Castparts. Pretul final pe actiune platit de Berkshire, de 235 de dolari, este cu 21% mai mare decat cotatia companiei pe bursa la finalul sedintei de vineri. Incluzand si datoria asumata de Berkshire, tranzactia se ridica la 37,2 miliarde de dolari.

Intr-un interviu acordat luni postului CNBC, Buffett a declarat ca preluarea Precision Castparts va scoate Berkshire de pe piata achizitiilor mari in urmatoarele 12 luni, timp in care compania isi va reface rezervele financiare.

Berkshire va imprumuta 10 miliarde de dolari pentru finantarea achizitiei, a spus el.

Berkshire va face probabil cateva achizitii mai mici in urmatoarele luni, a adaugat investitorul.

Prin preluarea Precision Castparts, conglomeratul condus de Buffet continua seria investitiilor in sectorul industrial, inceputa cu aproximativ un deceniu in urma.

In 2009, Berkshire Hathaway a preluat operatorul american de cale ferata BNSF, intr-o tranzactie care a evaluat compania la 34 de miliarde de dolari si la care s-a adaugat si asumarea unor datorii de 10 miliarde de dolari. Berkshire detinea deja la momentul tranzactiei din 2009 o participatie de 22% la BSFN.

Afacerile Berkshire includ companii din sectorul asigurarilor, precum reasiguratorul General Re, dar si participatii in alte companii, printre care Coca-Cola, American Express si Mars.

In prezent, Buffet se situeaza pe pozitia a treia in topul miliardarilor la nivel global. Cel mai bogat om din lume este Bill Gates, cu 85,1 miliarde de dolari, urmat de Amancio Ortega, cu 72,8 miliarde de dolari.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Warren Buffett achizitie record, #Buffett cumparat companie Precision Castparts , #afaceri