Buffet nu vrea sa divulge salariile de top din firma: Actionarii ar fi raniti

Duminica, 04 Mai 2014, ora 11:55
2649 citiri
Buffet nu vrea sa divulge salariile de top din firma: Actionarii ar fi raniti

Warren Buffet nu este de acord ca firmele sa fie obligate sa anunte care sunt cel mai bine platiti angajati, sustinand ca asta ar genera tensiuni inutile, i-ar supara pe investitori si ar duce la o crestere a salariilor.

"E omeneste sa te uiti la declaratiile altora (de salariu - n.red.) si sa spui 'eu valorez mai mult'. Actionarii au si asa de pierdut pentru ca au acces la declaratiile de venituri si vad care sunt cel mai bine platiti oameni din companie. Niciun CEO care a vazut cifrele si vrea sa se angajeze in firma n-o sa spuna 'eu vreau sa fiu platit mai putin'", a explicat Warren Buffet, la intalnirea anuala Berkshire Hathaway Inc de sambata, citat de Reuters.

In clipa de fata, magnatul american isi face public propriul salariu, de 100.000 de euro anual, precum si salariile vicepresedintelui sau si al directorului financiar (CFO), dar spune ca n-ar fi bine ca si alte salarii sa ajunga in presa.

"Actionarii Comcast, de exemplu, poate ar fi deranjati sa vada cele mai mari cinci salarii platite in sucursale. Poate vor vedea ca nici prezentatorul-vedeta al postului nu castiga atat de mult. Ar putea avea un impact negativ asupra negocierilor", a mai spus Buffet.

In opinia sa, salariile trebuie sa ramana confidentiale, pentru a nu genera tensiuni intre angajati, care ar putea sa ceara astfel din ce in ce mai multi bani, pentru a castiga la fel ca alti colegi.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Warren Buffet salariu, #warren buffet ceo, #salarii angajati top , #Berkshire Hathaway