In SUA se pregateste reducerea impozitelor, iar Warren Buffett se gandeste cum sa profite

Duminica, 07 Mai 2017, ora 10:25
5973 citiri
In SUA se pregateste reducerea impozitelor, iar Warren Buffett se gandeste cum sa profite
Foto: Twitter/Warren Buffett

Berkshire Hathaway analizeaza cum poate beneficia de pe urma impozitelor mai mici propuse de presedintele american Donald Trump in proiectul sau de reforma fiscala, a declarat seful grupului, miliardarul Warren Buffett, la adunarea anuala a actionarilor care a avut loc sambata.

In primul trimestru, compania a avut pierderi fiscale pentru unele investitii, insa sumele vor fi mai mici in viitor, daca taxele vor scadea, a spus Buffett, caci va da mai putini bani la stat, transmite MarketWatch.

Berkshire a anuntat vineri o scadere a profitului net de 27%, din cauza castigurilor mai mici aduse de investitii.

Administratia Trump a prezentat in luna aprilie un plan de reducere a impozitului pe profit pentru toate companiile la 15%.

Majoritatea veniturilor Berkshire provin din Statele Unite, astfel incat grupul se poate astepta la un castig mare ca urmare a scaderii taxelor.

Miliardarul a avertizat pe de alta parte in privinta costurilor mari pentru serviciile medicale.

"Costurile medicale sunt un parazit pentru competitivitatea economiei americane", a spus el.

El a notat ca propriile sale costuri medicale pentru 2016 ar fi fost mai mici cu 17% daca proiectul pentru sanatate care a trecut de Camera Reprezentantilor in aceasta saptamana ar fi fost in vigoare in forma actuala.

Buffett, in varsta de 86 de ani, este al patrulea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimata la 74,3 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, si a promis ca va dona mare parte din aceasta in scopuri caritabile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#reducere impozit sua Buffett , #Berkshire Hathaway