Familia Buffett a devenit cel mai mare donator privat pentru Ucraina. Suma colosală dată Kievului

Marti, 06 Februarie 2024, ora 11:50
8339 citiri
Familia Buffett a devenit cel mai mare donator privat pentru Ucraina. Suma colosală dată Kievului
Howard, fiul lui Warren Buffett și Volodimir Zelensky FOTO X

Familia lui Warren Buffett, un celebru investitor și filantrop american, a anunțat o donație de 500 de milioane de dolari pentru a sprijini Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei.

Aceasta este cea mai mare donație făcută vreodată de o persoană sau de o organizație poporului ucrainean.

Howard, fiul lui Warren Buffett, nu se va opri aici: anul acesta intenționează să cheltuiască încă 300 de milioane de dolari, scrie publicația Minval.

Familia lui Buffett admiră curajul și determinarea ucrainenilor care nu cedează agresiunii și propagandei rusești. Ei și-au exprimat, de asemenea, speranța că donația lor va contribui la consolidarea economiei, educației, asistenței medicale și a societății civile din Ucraina.

Averea lui Warren Buffett este estimată la 130 de miliarde de dolari. El ocupă locul 7 în lume în topul Bloomberg Billionaires. În fiecare an, ei donează miliarde de dolari în acțiuni din fondul de investiții Berkshire Hathaway diverselor fundații și organizații care luptă împotriva sărăciei, bolilor, inegalității și problemelor educației.

Buffett este, de asemenea, unul dintre fondatorii Giving Pledge, o fundație care încurajează miliardarii să dea cel puțin jumătate din averea lor unor organizații de caritate în timpul vieții sau după moartea lor.

În același timp, republicanii din Congres continuă să boicoteze proiectul de lege privind ajutorul acordat Ucrainei. Trump a cerut republicanilor să blocheze acordul de care depinde ajutorul pentru Ucraina.

Quarterly Report - Editia 4

Când poate fi eliberată Marea Neagră de sub dominația rusă?
Când poate fi eliberată Marea Neagră de sub dominația rusă?
Marea Neagră e plină de mine gata să explodeze, e bruiată permanent de ruși, navigația a devenit mai periculoasă ca oricând iar coasta nordică se află sub asaltul trupelor ruse. Care sunt...
Scholz a povestit ce i-a spus Putin în ajunul invaziei Ucrainei
Scholz a povestit ce i-a spus Putin în ajunul invaziei Ucrainei
Cancelarul german, Olaf Scholz, care se opune folosirii armelor germane împotriva unor ținte din Rusia, a dezvăluit că președintele rus Vladimir Putin i-a spus, în ajunul invaziei la scară...
#Warren Buffett, #donatii, #Ucraina, #record, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina