Cine e miliardarul care stă într-o casă de 31.000 de dolari și mănâncă zilnic la McDonald's

Joi, 23 Martie 2023, ora 15:56
5482 citiri
Cine e miliardarul care stă într-o casă de 31.000 de dolari și mănâncă zilnic la McDonald's
Warren Buffett stă în aceeași casă de 65 de ani FOTO Facebook

Cel mai simplu miliardar din lume locuiește în aceeași casă modestă, pe care a cumpărat-o acum 65 de ani și mănâncă la fast-food.

Directorul general al Berkshire Hathaway, Warren Buffett, în vârstă de 92 de ani, stă încă în casa cu cinci dormitoare din centrul orașului Omaha, Nebraska, pe care a cumpărat-o cu 31.500 de dolari în 1958, ceea ce reprezintă aproximativ 329.505 dolari în banii de astăzi.

"Este autentic", spune Becky Quick de la CNBC, care are o relație de lungă durată cu Buffett și care îl intervievează frecvent. "Autenticitatea lui Warren Buffett se manifestă cu adevărat pentru că el trăiește ceea ce spune", explică acesta.

Buffett a lăudat continuu beneficiile proprietății unei case și a numit casa sa a treia cea mai bună investiție pe care a făcut-o vreodată, primele două în top fiind verighetele.

Casa de 6.570 de metri pătrați este situată la doar cinci minute de mers cu mașina de sediul central al Berkshire Hathaway. Structura originală din 1921 pare să aibă acum câteva adăugiri. În prezent, este evaluată la aproximativ 1,2 milioane de dolari, potrivit estimării Zillow.

Buffett a vrut să își schimbe casa din Omaha cu una mai luxoasă. "Sunt fericit acolo. M-aș muta dacă aș crede că aș fi mai fericit în altă parte", a declarat el pentru Evan Davis de la BBC în "The World's Greatest Moneymaker" în 2009.

"Această casă se descurcă foarte bine. Mi-e cald iarna, mi-e răcoare vara, îmi este convenabil", a spus el în interviu.

În ciuda faptului că are o avere de aproximativ 106 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg's Billionaires Index, Buffett nu este un mare cheltuitor.

Abia recent și-a schimbat telefonul cu clapetă de 20 de dolari cu un iPhone 11 în 2020, chiar dacă Apple este a treia cea mai mare afacere a Berkshire Hathaway, după asigurări și căi ferate.

În plus, el nu cheltuiește niciodată mai mult de 4 dolari pe micul dejun.

În cele cinci minute pe care le face pentru a se deplasa la birou, Buffett cumpără de obicei același mic dejun de la McDonald's și comandă unul dintre cele trei produse: două chiftele de cârnați pentru 2,61 dolari; un cârnat, un ou și brânză pentru 2,95 dolari; sau o șuncă, un ou și brânză pentru 3,17 dolari.

El a explicat modul în care piața bursieră determină ce articol comandă în documentarul HBO din 2017 "Becoming Warren Buffett".

″3,17 dolari este un biscuit cu șuncă, ou și brânză, dar piața este în scădere în această dimineață, așa că voi renunța la 3,17 dolari și voi alege cel de 2,95 dolari", spune el în documentar.

#Warren Buffett, #casa, #65 ani, #Omaha, #Nebraska, #SUA, #miliardar, #zgarcit, #mic dejun, #fast food , #stiri internationale
Comentarii