Sfaturi pentru investitii de succes de la Warren Buffett

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 19:46
4517 citiri
Sfaturi pentru investitii de succes de la Warren Buffett
Foto: Reuters

Comportamentul consumatorilor se va schimba dupa iesirea din recesiune, este de parere miliardarul Warren Buffet.

Fiind cunoscut si sub porecla "Oracolul din Omaha", datorita predictiilor si intuitiei si investitiilor sale de succes, directorul executiv al grupului Berkshire Hathaway crede ca oameni vor economisi mai mult de acum inainte.

In timpul unui interviu pentru televiziunea americana ABC, omul de afaceri a impartasit cele mai importante reguli de urmat pentru o investitie eficienta.

Astfel, potrivit spuselor sale, daca o afacerea pare prea buna pentru a fi adevarata, inseamna ca lucrurile chiar asa stau.

O a doua regula este sa afli cat de mult castiga persoana care incearca sa-ti vanda ceva, iar a treia sa nu-ti faci niciodata datorii.

"Feriti-va de imprumuturi in vederea investitiilor. Persoanele care nu au datorii nu vor intra in faliment. Bomba a explodat din cauza prea multor credite, facute atat de persoane fizice, cat si de companii", a spus Buffett.

"Acum mult timp, un prieten mi-a spus despre imprumuturile facute pentru investitii ca, daca esti destept, nu ai nevoie de ele, iar daca esti prost, nu ar trebui sa le faci", a adaugat el.

Intr-o perioada in care foarte multi absolventi nu isi gasesc un loc de munca, Buffett crede ca cea mai buna strategie este sa investesti in propria persoana. "Investiti in orice va imbunatateste aptitudinile. Intotdeauna dau acest sfat elevilor si studentilor, si, bineinteles, sa investiti in proprii copii este o investitie in propria persoana, de fapt", a spus omul de afaceri.

"Indiferent de ce se intampla in economie, daca aveti un talent si daca il exploatati la potentialul maxim, atunci aveti cel mai de pret lucru", a adaugat el.

Stimulii financiari trebuie impartiti in mod diferit

Dupa ce a spus ca primul pachet de sprijn a fost ca si cum ai lua "doar o jumatate de pastila Viagra, impreuna cu cateva bomboane", Buffett a adaugat ca este de acord cu un al doilea program de sprijin financiar, insa banii ar trebui sa fie distribuiti in mod diferit, astfel incat sa redea increderea consumatorilor.

Miliardarul a mai spus ca americanii trebuie sa fie rabdatori si sa ofere economiei timp pentru a se redresa, in special in domeniul imobiliar, unde exista un surplus de locuinte, drept rezultat al avantului prea mare al constructiilor.

"Nu poti rezolva aceasta problema intr-o zi, o saptamana sau o luna, asa ca un pachet de stimuli financiari nu va ajuta", a spus Buffett.

El a comparat situatia actuala cu cea a unui prieten care se afunda in nisipuri miscatoare.

"Ii arunci o funie, si-o leaga in jurul braului si il tragi afara cu o masina. S-ar putea sa-si disloace umerii, dar tot este cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci. Asa si acum, facem niste lucruri care vor avea si consecinte negative, dar tot reprezinta strategia cea mai buna pentru a iesi din nisipurile miscatoare ale economiei, in care ne aflam acum", a spus directorul Berkshire Hathaway.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#sfaturi Warren Buffett, #sfaturi investitii Buffet, #reguli investitii Buffett , #stiri Warren Buffett