Liderul PPE Manfred Webber, despre Nicolae Ciucă la prezidențiale: ”Îl văd ca pe un foarte bun prieten/ A dovedit că poate realiza dezvoltarea economică a ţării”

Miercuri, 06 Martie 2024, ora 15:47
1383 citiri
Liderul PPE Manfred Webber, despre Nicolae Ciucă la prezidențiale: ”Îl văd ca pe un foarte bun prieten/ A dovedit că poate realiza dezvoltarea economică a ţării”
Manfred Weber, președintele PPE FOTO: Facebook/Manfred Weber

Preşedintele Partidului Popular European (PPE) Manfred Weber a declarat că liderul PNL Nicolae Ciucă ar putea fi viitorul președinte al României. Liderul european a subliniat că-l vede pe Ciucă ”ca pe un foarte bun prieten” şi observă abilităţile sale în a conduce PNL.

Weber a precizat că, în perioada în care Ciucă a fost premier, a dovedit că poate realiza dezvoltarea economică a ţării, iar românii au simţit acest lucru.

„Eu îl văd pe Nicolae ca un foarte bun prieten şi observ abilităţile sale în a conduce PNL, într-o modalitate puternică. Deci îi mulţumesc pentru acest lucru. De asemenea, conexiunile sale puternice la nivel european, în perioada cât a fost prim-ministru, a dovedit că poate realiza dezvoltarea economică a României într-o manieră incredibilă. Deci efectele stilului său de a conduce pot fi resimţite de către cetăţenii din România şi acest lucru este forte. Prin urmare, felicitări.”, a mai spus Weber.

La rândul său, liderul liberalilor i-a mulţumit lui Manfred Weber pentru votul de încredere şi a adăugat că ”cei care decid sunt cetăţenii români”.

”Îţi mulţumesc Manfred pentru votul de încredere, însă cei care decid sunt cetăţenii români, deci să îi lăsăm să voteze şi vom vedea”, a precizat Nicolae Ciucă, în conferinţa de presă.

Întrebat ce opinie are despre alianţa electorală PNL-PSD la europarlamentarele din 9 iunie, Weber a răspuns scurt: „Restul rămâne să fie discutat de către prietenii noştri români, după alegerile europarlamentare”. La rândul său, Ciucă i-a mulţumit liderului PPE şi a punctat că românii sunt cei care vor decide, prin votul de la alegeri.

Congresul Partidului Popular European a început, miercuri la Romexpo, în prezenţa a peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, iar evenimentul se va desfăşura timp de două zile.

Cei mai mulţi dintre participanţi au ajuns deja în România. Popularii europeni decid strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, stabilesc manifestul Partidului Popular European şi desemnează principalul candidat pentru şefia Comisiei Europene.

În Adunarea Politică a Partidului Popular European, de marţi, de la Bucureşti, a fost acceptată înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţie. În paralel cu Congresul, găzduit de PNL, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu au miercuri programate mai multe întâlniri cu liderii prezenţi la Bucureşti.

Quarterly Report - Editia 4

PNL va avea candidat la Preşedinţia României, este sigur Nicolae Ciucă. "Nu cred că după 9 iunie ceva se va modifica"
PNL va avea candidat la Preşedinţia României, este sigur Nicolae Ciucă. "Nu cred că după 9 iunie ceva se va modifica"
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, crede că șansa partidului pe care-l conduce este să aibă un candidat la Preşedinţia României. "Şansa noastră este să avem candidat la Preşedinţia...
Nicolae Ciucă își va lansa prima carte: „Nu e program electoral, este despre mine”
Nicolae Ciucă își va lansa prima carte: „Nu e program electoral, este despre mine”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că îşi lansează în luna iunie cartea “Un ostaş în slujba ţării”. El precizează că toate încasările vor fi donate către iniţiative...
#Weber, #alegeri 2024, #PNL, #nicolae ciuca , #alegeri 2024