Targ de Sfantul Dumitru, la Muzeul Satului

Sambata, 23 Octombrie 2010, ora 10:28
2308 citiri
Targ de Sfantul Dumitru, la Muzeul Satului
Foto: hailaplimbare.wordpress.com

Muzeul Satului gazduieste, de vineri pana duminica, Targul de Sfantul Dumitru, manifestare ce reuneste mesteri populari, ansambluri folclorice si consacrati artisti.

Evenimentul a debutat, vineri, cu o slujba de pomenire a personalitatilor care si-au pus amprenta asupra evolutiei si dezvoltarii Muzeului Satului si care au continuat munca profesorului Dimitrie Gusti, oficiata de preot dr. Florin Serbanescu, consilier patriarhal.

Directorul general al institutiei, dr. Paula Popoiu, a omagiat, in cuvantul sau, memoria inaintasilor, incepand cu profesorul Dimitrie Gusti, intemeietorul muzeului, si continuand cu Constantin Focsa si Radu Florescu.

In deschiderea seriei de manifestari gazduite de Targul de Sfantul Dumitru, Corul Preludiu, dirijat de maestrul Voicu Enachescu, a sustinut un program compus din piese laice si religioase.

Au fost prezente Maria Basescu, sotia presedintelui Traian Basescu, si Irina Cajal, subsecretar de stat la Ministerul Culturii si Patrimonului National.

Sambata, la muzeu sunt invitati de seama care au pregatit momente muzicale speciale: Gelu Voicu si Taraful "Lautarii" din Teleorman, Ansamblul folcloric aroman "Pilisterlu", Ansamblul "Asteria" al Uniunii Elene din Romania, Ansamblul "Orfeas" al Comunitatii Elene din Ploiesti, Corul "Serenada" al Asociatiei Liga Albanezilor din Romania. Taraful "Chetris" din Iasi si grupul folcloric "Bosilce" ("Busuiocelul") al Asociatiei Zanedo a Bulgarilor din Targoviste sunt numai doua dintre noutatile incluse in programul targului.

Tot sambata, impreuna cu Editura Humanitas, va fi lansat audiobook-ului "Minulescu" in lectura lui Andrei Plesu, in acelasi context urmand a fi prezentate cele mai recente lucrari publicate de catre specialistii Muzeului Satului.

Ansamblurile "Drumul baltagului" din comuna Borca, judetul Neamt, "Reabinusca" din comuna Jurilovca, judetul Tulcea, "Ciobanasul" din comuna Corbi, judetul Arges, grupul folcloric "Doruri muscelene", Dumitru Zamfira cu taraful sau, precum si tinerii interpreti Ana-Maria Tomoioaga si Bogdan Dizau din Maramures, aflati pentru prima data la Muzeul Satului vor sustine, duminica, spectacole de muzica populara.

Nu in ultimul rand, la Muzeul Satului, pot fi regasite, intr-o atmosfera de sarbatoare, produse taranesti si bio, precum si obiecte frumos lucrate de mesterii populari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Muzeul Satului Targul Sfantul Dumitru , #artisti