Filme si seriale inspirate din fapte reale care merita vazute

Autor: Life.ro
Sambata, 16 Mai 2020, ora 07:34
27732 citiri
Filme si seriale inspirate din fapte reale care merita vazute
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Carte sau film? Realitate sau fictiune? Indiferent daca esti cititor impatimit sau cinefil convins, iti recomandam o serie de carti ale caror ecranizari sa le treci ca "must watch" sau, invers, mai multe filme pe care sa le treci pe lista cartilor de citit in continuare.

Iar daca te-au fascinat mereu evenimentele reale transpuse pe micul sau marele ecran, acum este momentul sa te uiti la ele. Iti aducem sapte seriale si trei filme la care trebuie sa te uiti pentru a descoperi adevarul.

7 seriale bazate pe fapte reale

1. Orange is the New Black

O newyorkeza privilegiata ajunge la inchisoare pentru o infractiune de demult, in acest serial premiat cu Emmy, semnat de creatorul serialului "Ierburi". Porneste de la memoriile lui Piper Kerman.

2. Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker

Actrita distinsa cu premiul Oscar Octavia Spencer joaca in rolul lui Madam C.J. Walker, antreprenoarea de culoare din industria produselor de ingrijire a parului si prima femeie devenita milionara prin forte proprii din istoria Americii.

Inspirat de cartea "On Her Own Ground" semnata de stra-stranepoata lui Walker A'Lelia Bundles, serialul original Netflix SELF MADE: INSPIRED BY THE LIFE OF MADAM C.J. WALKER aduce pentru prima oara pe ecran povestea acestei femei care a fost un adevarat reper cultural.

In ciuda sanselor extrem de mici, Walker a razbit in fata prejudecatilor bazate pe rasa si gen, tradarilor si rivalitatilor in afaceri si a construit un brand care a revolutionat produsele pentru ingrijirea parului persoanelor de culoare, luptand, in acelasi timp, pentru schimbarea sociala.

3. Cernobil

Cine nu mai tine minte povestea accidentului nuclear din 1986, una dintre cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie, ar trebui sa se uite la mini-seria Cernobil de pe HBO.

Serialul incearca sa explice cum s-au intamplat lucrurile, sa raspunda la cea mai apriga intrebare - "de ce?" - si sa le multumeasca tuturor oamenilor curajosi care au facut sacrificii incredibile pentru a salva Europa de la un dezastru de neimaginat.

4. Unorthodox

O evreica hasidica fuge din Brooklyn la Berlin pentru a scapa dintr-o casnicie nefericita. Un grup de muzicieni ii devine familie, dar trecutul o prinde din urma. Dupa o carte scrisa de Deborah Feldman.

In aceasta mini-serie joaca si actrita Mihaela Sirbu, cu care am vorbit despre Unorthodox si cum a ajuns sa joace in aceasta productie pentru ca stia limba idis, despre actorie, dar si despre relatia ei speciala cu limba germana.

5. Mrs America

Cu Cate Blanchett pentru prima data pe micul ecran si in rol de producatoare, Mrs. America spune povestea adevarata a miscarii de ratificare a amendamentului drepturilor egale si a reactiei neasteptate a lui Phyllis Schlafly (interpretata de Blanchett), o regina a frumusetii cu puternice convingeri conservatoare.

Daca reusesc femeile sa obtina drepturi egale cu barbatii sau daca, din contra, casnicele au castig de cauza, o sa aflam din mini-seria de pe HBO.

6. American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson

Probabil cel mai cunoscut proces de peste ocean l-a avut in prim plan pe sportivul O.J. Simpson, acuzat de uciderea fostei sale sotii si a iubitului acesteia.

Pentru acest prim sezon al mini-seriei American Crime Story (al doilea sezon a fost despre asasinarea lui Gianni Versace), actrita Sarah Paulson a castigat absolut toate premiile posibile, iar producatorul Ryan Murphy a fost apreciat de toata lumea, semnand ulterior un contract de milioane de dolari cu Netflix.

7. The Loudest Voice

Roger Ailes a transformat Fox News intr-o forta ce a schimbat in mod irevocabil conversatia politica. Dar in schimbul puterii sale inimaginabile, mai ales pentru peisajul mediatic de astazi extrem de incarcat politic, a oferit lacrimi si abuzuri.

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri de Me too de peste ocean, mini-seria vorbeste despre cum si-a folosit Roger Ailes pozitia pentru a obliga femeile cu care lucra sa ii ofere favoruri sexuale. Si cum l-a ajutat pe Donald Trump sa fie presedintele Statelor Unite ale Americii. Russell Crowe este absolut minunat in rolul principal.

3 filme bazate pe fapte reale

1. The Boy Who Harnessed the Wind

La doar 13 ani, William Kamkwamba citeste o carte stiintifica si construieste o turbina eoliana pentru a-si scapa satul din Malawi de foamete. Bazat pe fapte reale.

2. Brain on Fire

Chinuita de convulsii, psihoze si pierderi de memorie, o tanara jurnalista de la New York consulta medic dupa medic in cautarea unui diagnostic greu de identificat. Are la baza autobiografia realizata de Susannah Cahalan.

3. Jobs (Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea)

Este o drama biografica bazata pe viata co-fondatorului Apple, incepand cu anul 1974, pe cand era elev la Colegiul Reed si pana in 2001, cand a fost prezentat iPod-ul.

Ashton Kutcher, cel care il interpreteaza pe Steve Jobs, a recunoscut ca a simtit rolul ca pe o mare responsabilitate. Atat de mare incat, incercand sa intre cat mai bine in pielea lui Jobs, i-a preluat si dieta alimentara, lucru ce l-a dus la un moment dat pe patul de spital.

Regizorul filmului, Joshua Michael Stern, a declarat, de altfel, ca intreaga biografie a fost realizata pe baza cercetarilor si interviurilor facute de o echipa special desemnata pentru acest proiect.

Si-a dorit foarte mult ca portretul lui Jobs sa fie cat mai fidel reprezentat. A iesit o poveste tulburatoare, care prezinta omul pasionat si cu vise imense, cu oameni care nu-i intelegeau proiectele si i le desfiintau.

Este o poveste inspirationala despre succes, despre cadere si revenire, despre momente care pe altii i-ar fi pus la pamant, dar nu si pe fondatorul Apple.

Cum supravietuim in casa ultimei parti de carantina: zece filme la care sa te uiti

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#seriale fapte reale, #filme fapte reale, #filme de vazut , #cele mai bune filme