Hai la film cu Cristina Cioran: Noaptea vine in India

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 14:08
3415 citiri
Hai la film cu Cristina Cioran: Noaptea vine in India
Foto: Facebook/Cristina Cioran

Ca in fiecare saptamana, actrita Cristina Cioran le recomanda cititorilor Ziare.com un film pentru care merita sa iasa din casa. Saptamana aceasta sub lupa e o coproductie Spania, Romania, Suedia, cu o actrita de la noi in rol principal.

Romania si Spania, legate de o iubire imposibila

Dragii mei cititori, astazi vreau sa mergem impreuna la film, un film spaniol cu o actrita romanca in rol principal, un film al sacrificiului in numele dragostei. Am fost invitata personal sa-l vad de Clara Voda, cea care face un rol extraordinar in acest film!

Este vorba de "Noaptea vine in India" (Anochece en la India), de Chema Rodriguez, o coproductie Spania, Romania, Suedia.

In film aflam povestea lui Ricardo (Juan Diego) care, in tinerete, avea o ocupatie foarte interesanta: ducea tineri hippie in India cu duba.

In urma unui accident ramane imobilizat intr-un scaun cu rotile pentru ultimii lui 10 ani, iar ultima sa dorinta este sa moara pe malul fluviului Gange. Asa ca face calatoria de sfarsit de viata catre India, alaturi de asistenta lui din Romania, Dana, rol interpretat magistral de Clara Voda.

"Clara Voda este o actrita superba, un om incredibil de sensibil, iar din momentul in care am vazut-o in 'Eu cand vreau sa fluier, fluier', am stiut ca ea trebuie sa fie Dana. La fel cum am vrut ca Juan Diego sa fie Ricardo, de la bun inceput, Clara a fost prima si singura mea optiune pentru Dana.

Interpretarea si capacitatea ei de a transmite sentimente intr-un mod natural, fara a vorbi, folosindu-si doar ochii si expresia ei... Am vazut si alte titluri din filmografia ei si a fost o mare placere sa lucrez cu ea. Interpretarea ei din 'Noaptea vine in India', unde are un rol principal, este geniala. Filmul nu ar fi fost la fel fara ea", declara Chema Rodriguez.

Aventura lui Ricardo si personajul din film sunt povesti reale. Filmul este o ecranizare a cartii "Noaptea vine in Kathmandu", publicata de regizor in 2003, si prezinta povestea lui Lorenzo del Amo. Lorenzo a trait in India in anii '70, tara unde a cunoscut-o pe Adinda, femeia care a inspirat caracterul "fantoma" al Gadhali.

Alaturi de ea a trait cei mai fericiti ani din viata pana cand Adinda l-a parasit pentru un nord-american cu o situatie materiala mai buna si un aspect mai putin hippie decat al lui Lorenzo.

Filmarile s-au desfasurat in Romania, Turcia, Spania si India. "A fost palpitant sa filmam o parte din 'Noaptea vine in India' in Bucuresti, astfel am avut ocazia sa cunosc foarte multe persoane talentate. Imi place foarte mult cinematografia romana contemporana, admir generatia tanara de cineasti romani (Catalin Mitulescu, Florin Serban, Cristi Puiu, Cristian Mungiu etc) ", declara, mandru, Chema.

Eu am reusit sa vorbesc cu actrita Clara Voda, care si-a transferat resedinta in Australia, la Sidney, si inainte sa se culce mi-a declarat ca este foarte mandra si fericita sa fi jucat in acest film, dar si ca si-ar fi dorit sa fie in tara la premiera.

"Dana, personajul meu din filmul spaniol 'Noaptea vine in India', a fost o aventura si un vis implinit. Am lucrat cu o echipa extraordinara, iar intalnirea cu Chema Rodriguez a fost mai mult decat impresionanta.

Chema a fost cel care a avut incredere in mine, in talentul meu, si am mers impreuna pe un drum al sperantelor, emotiilor, neimplinirilor, fricilor si bucuriilor.

Pentru acest film am invatat spaniola si as vrea sa multumesc institutului Cervantes din Bucuresti pentru asta, in special doamnei Alina Cantacuzino.

"Noaptea vine in India" e o poveste de dragoste puternica, imposibila si emotionanta, o combinatie neasteptata dintre doua lumi.

Hai la teatru cu Cristina Cioran: Cinci femei de tranzitie

De ce sa vina lumea la film? Pentru ca este un film puternic, sensibil, surprinzator, filmat in Spania, Romania, Turcia, India", declara Clara Voda.

Abia astept sa-l vedem si dupa aceea putem sa schimbam impresii!

Va pup,

Cristina Cioran

"Noaptea vine in India" poate fi vazut din 5 decembrie la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (MTR).

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Noaptea vine in India, #Cristina Cioran recomandari filme, #Noaptea vine in India recenzie, #Clara Voda Noaptea vine in India, #Cristina Cioran actrita , #cele mai bune filme