Hai la filme de weekend cu Cristina Cioran: Ce sa vezi cand esti trist sau ti-e dor de cei dragi (Video)

Sambata, 14 Noiembrie 2015, ora 09:26
3879 citiri
Hai la filme de weekend cu Cristina Cioran: Ce sa vezi cand esti trist sau ti-e dor de cei dragi (Video)
Foto: Arhiva personala/Cristina Cioran

Pentru ca e weekend, am rugat-o pe actrita Cristina Cioran sa ne recomande cateva filme pentru sfarsitul de saptamana: unele pe care sa le vedem cand suntem tristi, altele potrivite pentru a fi vizionate cu copiii si poate unul de vazut cand ne e dor de cei dragi.

"Dupa acest eveniment nefericit din Colectiv, imi este teama sa deschid televizorul - ma gandesc cu groaza ca numarul celor morti va creste -, imi este teama sa intru intr-un spital, stiind ca voi vedea familii mahnite, nefericite, distruse... deznadajduite...

In aceste momente te intorci catre Dumnezeu, catre credinta... te gandesti ca Dumnezeu a avut mai multa nevoie de victime la el sus, ca sa ne ocroteasca pe noi aici... in lumea noastra plina de pacate.

In aceste momente te gandesti la dreptate, la nedreptate... la Dumnezeu si la credinta, la durere si nepasare, la revolta si supunere...

Pentru un moment de indoiala, eu va recomand, asta daca aveti chef de film, filmul "Doubt", din 2008, care va raspunde multor intrebari referitoare la indoiala si credinta, atunci cand nu intelegi.

"Doubt", (Indoiala) este in regia lui John Patrick Shanley, cu o distributie exceptionala: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams si Viola Davis. Cei 4 actori au primit nominalizari Oscar si Globurile de Aur pentru performanta lor. De asemenea, si scenariul a primit o nominalizare.

Hai la film, cu Cristina Cioran: "The Walk", povestea unui "nebun"

Dragostea si speranta, multumirea si credinta in mai bine ne fac sa mergem mai departe si sa privim cu dragoste cum cresc copiii nostri. Pentru ei, pentru noi si ei, va recomand "Craiasa Zapezii", un frumos film animat care ne aduce aminte de dragostea de frate, de importanta unei imbratisari, de minunea pe care o produce atunci cand suntem tristi sau suparati.

"Craiasa Zapezii" 2015 este dublat in limba romana, iar bucuria este ca vocile sunt ale Elenei Gheorghe, Simona Patruleasa si Claudiu Istodor.

Sa nu uitam ca perioada copilariei este cea mai frumoasa, acesti ani sunt cei in care cei mici isi pot imagina orice, pot trai in lumea lor, in imaginatia lor. Frumusetea acestor ani nu trebuie umbrita de problemele maturitatii.

Hai la film cu Cristina Cioran: Pan, Peter Pan. Am plans de am murit un sfert din film!

De multe ori, parintii si bunicii nostri se intreaba ce vor face la batranete, cine va avea grija de ei, cum isi vor petrece ultimele zile, luni sau ani. Mie imi plac oamenii batrani, pot vorbi foarte multe lucruri cu ei, au o experienta nepretuita si poti invata o gramada din ceea ce au trait acestia, mai ales ca poti afla lucruri extrem de interesante din alte vremuri.

Am savurat si urmarit cu foarte mare atentie filmul "Youth", scris si regizat de Paolo Sorrentino, un film foarte nou, care in curand va fi si in cinematografele noastre.

In acest film este vorba despre un dirijor care isi petrece o vacanta impreuna cu fiica sa, care bineinteles trece prin niste drame cu fiul prietenului tatalui sau, care se afla si el acolo, un regizor aproape de finalul carierei.

Pentru mine, orice film cu Michael Caine este un succes, asa ca daca mai pui si Harvey Keitel si Rachel Weisz... eu va garantez ca nu o sa va para rau ca l-ati urmarit.

Sorrentino ne duce cu gandul la Fellini, un regizor minunat de care imi amintesc foarte des... Asa ca, daca doriti sa revedeti un clasic, va recomand "Cinema Paradiso", (1988).

Acest film ma duce catre anumite stari, deoarece si eu am crescut in cinematograf, sus, in cabina de proiectie, acolo unde prind cu adevarat viata toate filmele. Si eu am derulat role de film si am fost prezenta cand s-au lipit rolele si secventele in fluieraturile salii.

Acest film va va trimite intr-o lume magica a copilariei privita cu ochi de adult si a copilului care cauta raspunsuri la intrebari existentiale.

Regia si scenariul sunt semnate de Giuseppe Tornatore, un mare cineast, iar distributia e de exceptie: Philippe Noiret, Enzo Cannavale".

Cristina Cioran

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Filme pentru cand esti trist, #Cristina Cioran recomandari filme, #filme pentru weekend, #filme bune clasice, #filme noi bune recomandari , #cele mai bune filme