Iata unde puteti vedea online si gratuit filme de Oscar in acest weekend

Sambata, 09 Mai 2020, ora 10:00
51177 citiri
Iata unde puteti vedea online si gratuit filme de Oscar in acest weekend

Dupa o viata de lux si petreceri, un rege al lumii mondene din Roma isi trage suflarea si se uita in jurul sau. La 65 de ani, ce urmeaza? In cu totul alta lume, un detinut incearca sa salveze trupul unui copil in lagar. Bucurie si tragedie, opulenta si lupta pentru supravietuire - doua filme remarcabile, complet diferite, se vad gratuit pe TIFF Unlimited pe 9-10 mai, in Oscar Weekend: La Grande bellezza/ Marea frumusete si Son of Saul.

Bonus: Nunti, muzici si casete video, un documentar premiat despre culisele fascinante ale nuntilor romanesti.

Filmele pot fi vazute gratuit doar la ora anuntata, de pe teritoriul Romaniei, dupa care vor ramane disponibile pentru abonatii unlimited.tiff.ro.

Tot incepand din weekend, pentru abonati, un minunat new entry: Chipuri, locuri, de Agnes Varda si JR.

Sambata, 9 mai

ora 17:00 - Nunti, muzici si casete video

Regia: Tudor Giurgiu

Inimioare si trandafiri, poze in parcul central, mirele tinand mireasa in palma, generice de efect si trucuri pe care meseriasii nuntilor locale le perpetueaza cu mandrie profesionala.

De la George, cantaretul din Onesti intors acasa dupa o cariera pe Broadway, pana la fotograful de sat Petru Manici, electrician de mina in Petrosani, documentarul ii urmareste pe cativa dintre cei care, cu mai mult sau mai putin talent, muncesc ca sa ai o amintire de la nunta ta. Ceva frumos.

Nominalizat la Premiul Gopo pentru Cel mai bun documentar, 2009

ora 21:00 - La Grande bellezza/ Marea frumusete

Regia: Paolo Sorrentino

Cu: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso

Un festin vizual, cu scene de-o frumusete rara, intr-un film care i-a adus regizorului serialului The Young Pope o multime de premii si reputatia unui creator cu o semnatura inconfundabila.

Amintind de La Dolce vita al lui Fellini, filmul il urmareste pe Jep Gambardella (Toni Servillo), regele autoproclamat al lumii mondene din Roma, ajuns acum la 65 de ani, privind lumea opulenta si decadenta din care a facut parte, spre finalul marii petreceri. Costume de Giorgio Armani si Laura Biagiotti.

Oscar, Globul de Aur si BAFTA pentru Cel mai bun film strain; Competitia oficiala Cannes 2013

Duminica, 10 mai

ora 21:00 - Son of Saul/ Fiul lui Saul

Regia: Laszlo Nemes

Cu: Geza Rohrig, Levente Molnar, Urs Rechn, Todd Charmont

Un debut remarcabil, puternic stilizat, despre unul dintre cele mai dramatice momente din istoria omenirii. Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau.

In timp ce lucreaza la unul dintre crematorii, detinutul maghiar Saul descopera trupul unui baiat si e convins ca acesta e fiul sau. Saul isi asuma o sarcina imposibila: sa-i ofere baiatului funeraliile cuvenite.

Un rol important in film il are actorul clujean Levente Molnar.

Oscar pentru Cel mai bun film strain, 2016; Marele premiu al juriului, Premiul FIPRESCI - Cannes 2015

Nou pe TIFF Unlimited

Visages, villages/ Chipuri, locuri

Regia: Agnes Varda si JR

O experienta tandra si emotionanta despre bucuria de-ai descoperi pe ceilalti. Agnes Varda, la 89 de ani, una dintre cele mai importante figuri ale Noului Val francez, si un fotograf hip de 35 de ani, JR, calatoresc prin mai multe sate din Franta, in camioneta lui JR transformata in studio foto, intalnesc localnici, le descopera povestile si le transforma portretele in imense fotografii murale.

Le expun pe case, hambare, fatade de magazine sau trenuri, spre uimirea si incantarea lor. Fermecatoare incursiune despre arta care celebreaza viata, si despre prietenie.

Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun documentar, 2018; In afara competitiei, Cannes 2017

*Disponibil pentru abonati, din 9 mai.

The festival must go on. Anytime. Online.

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din Romania si singurul produs de acest gen din Europa Centrala si de Est.

TIFF Unlimited este disponibil online si in aplicatiile iOS si Android (mobile, Android TV si Apple TV), cu un catalog de peste 120 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesata pe baza de abonament lunar sau anual.

Noii abonati beneficiaza de o perioada extinsa de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...