TIFF vine la Bucuresti

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 09:33
1069 citiri
TIFF vine la Bucuresti
Foto: tiff.ro

Festivalul International de Film Transilvania - TIFF se muta in Capitala. Astfel, in perioada 15-24 iunie cinefilii care nu au avut ocazia sa ajunga la Cluj vor putea viziona o selectie a filmelor prezentate la editia cu numarul zece a Festivalului.

Filmele vor fi prezentate la Cinema Studio, Cinema Scala, Noul Cinematograf al Regizorului Roman si Cinema Elvira Popescu.

Printre cele mai asteptate proiectii se numara "Fara cale de intoarcere/ Sin retorno" al regizorului argentinian Miguel Cohan, castigatorul Trofeului Transilvania precum si al Premiului pentru Cel mai Bun Scenariu la editia a zecea a festivalului; "Balada trista de trompeta/ Balade triste de trompeta" al spaniolului Alex de la Iglesia, care si-a adjudecat Leul de argint pentru cea mai buna regie si Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de la Venetia, precum si doua premii Goya (dintre care unul la categoria Cele mai bune efecte speciale) si "Imperialistii n-au murit!/ Imperialists are still alive", regia Zeina Durra, recompensat la TIFF 2011 cu Premiul pentru Cea mai buna interpretare.

De asemenea, la Bucuresti va putea fi vizionat si "Drumul de intoarcere/ The way back (r. Peter Weir)", in care joaca Dragos Bucur, alaturi de Alexandru Potocean si Colin Farell.

"Omoara-ma te rog/ Kill me please" al regizorului Olias Barco, castigator al Trofeului Marcus Aurelius pentru Cel mai bun film la Festivalul de la Roma 2010 si "Aleea regelui/ King's Road", al regizoarei Valdis Oskarsdottir, aflat in competitia oficiala TIFF 2011 se numara si ele printre proiectiile ce vor putea fi vizionatate in Capitala.

A.G.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
Consiliul Permanent al UDMR a stabilit, vineri, candidaţii formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Pe primele trei locuri, considerate eligibile, se află actualii europarlamentari ai...
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat vineri, 1 martie, campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, atât la nivel...
#TIFF Bucuresti 2011, #TIFF Bucuresti , #cele mai bune filme