Top 10 filme clasice pe care trebuie sa le vezi

Joi, 21 Martie 2019, ora 11:13
8285 citiri
Top 10 filme clasice pe care trebuie sa le vezi

In ziua de azi, discutia despre filme este la ordinea zilei - care sunt cele mai noi filme pe care nu trebuie sa le ratezi, ce au purtat actorii la premiile Oscar si cand vor aparea noile editii din cele cu supereroi.

In aceasta agitatie cinematografica, luam o pauza pentru a aprecia filmele clasice, de multe ori alb-negru, fara efecte speciale computerizate sau camere de mare performanta. Admiram simplitatea acelor vremuri, ingeniozitatea regizorilor si mentalitatile timpurilor de atunci.

Pe aripile vantului (Gone with the Wind) (1939)

Primul pe lista noastra este un film de care cu siguranta ai auzit - Pe aripile vantului. Sansele sunt sa fi citit chiar si romanul cu acelasi nume scris de Margaret Mitchell, dupa care a fost adaptata aceasta productie cinematografica. Este o poveste clasica ce merita savurata de orice iubitor de filme romantice.

Ameteala (Vertigo) (1958)

Alfred Hitchcock este unul dintre cei mai apreciati regizori ai tuturor timpurilor, fiind cunoscut pentru opere precum: Psycho (1960), Pasarile (The Birds) (1963) si, desigur, Ameteala (Vertigo) (1958).

Spre deosebire de filmele horror din ziua de azi, cele clasice si, mai ales, cele regizate de Hitchcock, te sperie prin suspans, cadre inventive si actori extrem de talentati. Un film-cult ce il are in rol principal pe inegalabilul James Stewart, poate fi vizionat si de adultii care nu sunt mari fani ai filmelor de groaza din secolul 21.

Casablanca (1942)

Casablanca este unul dintre cele mai cunoscute filme din cultura populara. Acesta imbina aventura anilor '40, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cu povestea de dragoste dintre cei doi protagonisti. Alaturi de muzica memorabila, cinematografia spectaculoasa si scenele orientale, Casablanca se numara printre primele filme pe care oricine trebuie sa le vada.

Cetateanul Kane (Citizen Kane) (1941)

Cetateanul Kane, un film nominalizat la noua premii Oscar, este considerat de multi cinefili si de critici, drept cel mai bun film al tuturor timpurilor. Cinematografia, editarea si coloana sonora sunt considerate inovative si o inspiratie pentru nenumarate filme create in urmatorii ani.

Ben-Hur (1959)

Ben-Hur a avut cel mai mare buget si cel mai mare platou de filmare construit pana la vremea respectiva. Productia din 1959 este o adaptare a filmului cu acelasi nume din 1925, care la randul sau foloseste materialul oferit de cartea scrisa de Lew Wallace. Dupa premiera sa din '59, a fost cel mai bine vandut film al vremurilor sale si ocupa pana in ziua de azi a doua pozitie la nivel global.

Alba ca Zapada si cei Sapte Pitici (Snow White and the Seven Dwarfs) (1937)

O poveste cunoscuta de toata lumea, povestita an de an in scolile de pe glob si indragita de oameni de toate varstele. Aceasta adaptare a fost prima productie de lung metraj de la studiourile Disney si a reprezentat un pas revolutionar catre filmele animate din zilele noastre.

Vrajitorul din Oz (The Wizard of Oz) (1939)

Acest film este considerat cea mai bine primita si cea mai corecta adaptare a celebrei carti scrisa de L. Frank Baum. Este retinut de fani pentru culorile folosite, coloana sonora unica si personajele memorabile. A fost nominalizat la sase premii Oscar, castigand doua.

King Kong (1933)

King Kong este adesea numit cel mai bun film horror al tuturor timpurilor. Desi aceasta idee a fost reinterpretata de mai multe ori de-a lungul istoriei, se pare ca originalul a ramas cea mai buna si mai iubita varianta de cinefilii de pretutindeni.

Metropolis (1927)

Filmul mut Metropolis este considerat un pionier in aria povestilor science fiction. Produs in Germania si regizat de Fritz Lang, spune povestea unei lumi distopice in care cele doua personaje principale incearca sa schimbe regulile unei societati absurde.

Cantand in Ploaie (Singin' in the Rain) (1952)

Titlul acestei opere probabil ca va rasuna melodic in mintea oricui, pentru ca este sursa faimosului cantec cu acelasi nume. Desi initial nu a fost primit cu prea multe laude, in timp si-a castigat titlul de "Cel mai bun muzical filmat vreodata" si ramane inclus in majoritatea topurilor cinematografice din intreaga istorie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cele mai bune filme, #top filme, #filme clasice , #cele mai bune filme