Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Castelul Corvinilor, platou de filmare pentru o pelicula de la Hollywood

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 12:35
4306 citiri
Castelul Corvinilor, platou de filmare pentru o pelicula de la Hollywood
Foto: Arhiva Ziare.com

Castelul Corvinilor din Hunedoara va deveni, de la jumatatea lunii aprilie, unul dintre locurile in care vor fi filmate mai multe secvente din noua productie "Dragonheart 4", realizata de Universal Studios Hollywood.

"In general, filmarile vor avea loc in curtea exterioara a castelului. Acolo se construieste replica unui sat medieval. Vor fi insa si cateva secvente ce vor fi turnate in interiorul castelului. Filmarile se vor incheia in 5-6 mai, in perioada de Paste fiind prevazuta o pauza", a declarat, marti, directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca.

Pe timpul filmarilor, activitatea castelului va continua in mod normal, deoarece accesul turistilor se va face ca si pana acum. Cei interesati vor putea sa vada, insa, de pe podul castelului sau din afara acestuia, cum se desfasoara o zi de filmare la productia americana.

Nicolas Cage a inchis autostrada Bucuresti-Ploiesti: Cati bani a castigat statul roman

In aceste zile, producatorii filmului cauta 500 de figuranti, de toate varstele, barbati si femei, care vor aparea in decorul pregatit la Hunedoara.

"Pentru Castelul Corvinilor aceste filmari reprezinta, in primul rand, foarte multa publicitate. Insa si pentru comunitate reprezinta un castig, deoarece figurantii care vor aparea in film vor fi platiti cu 50 de lei pe zi si li se va asigura o masa", a explicat Costin Tinca.

Tinca nu a putut preciza ce actori ar putea veni la Hunedoara, dar a mentionat ca producatorul filmului este Raffaella De Laurentiis, fiica producatorului de la Hollywood Dino De Laurentiis.

Morgan Freeman si Cristopher Lambert vin sa filmeze in Romania

"Dragonheart 4" este prima mare productie de film care se realizeaza in acest an la Castelul Corvinilor, locul fiind cunoscut insa pentru potentialul sau de catre casele de productie din tara sau strainatate.

Seria filmelor "Dragonheart" (Inima de dragon) a inceput in anul 1996, ca o poveste in care se regasesc aventura, romantismul, umorul si efectele speciale folosite pentru a ilustra legatura dintre un luptator neinfricat si ultimul dragon.

In rolurile principale au jucat Dennis Quaid, David Thewlis si Dina Meyer. Actorul Sean Connery si-a imprumutat vocea personajului central al filmului, dragonul "Draco".

Filmul a continuat apoi in anul 2000 cu productia "Dragonheart - Un nou inceput" si apoi in anul 2015 cu "Dragonheart - Blestemul vrajitorului", in care vocea dragonului ii apartine actorului Ben Kingsley.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Castel Corvinilor platou filmare, #Castel Corvinilor Dragonheart , #cele mai noi filme