Castigatorul Palme d'Or 2014, in premiera la Les Films de Cannes a Bucarest

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 17:42
1423 citiri
Castigatorul Palme d'Or 2014, in premiera la Les Films de Cannes a Bucarest

Mult-asteptatul "Winter Sleep", in regia lui Nuri Bilge Ceylan, elogiat de presa internationala si distins cu Palme d'Or si Premiul criticii la Cannes 2014, va rula pentru prima data pe ecranele din Romania la Les Films de Cannes a Bucarest.

In lista de peste 30 de premiere din programul festivalului intra si castigatorul Premiului de regie- "Foxcatcher", filmul care i-a adus actorului Timothy Spall trofeul de interpretare - "Mr. Turner", si noul biopic despre Yves Saint Laurent, numit "Saint Laurent" si propus de Franta la Oscar.

"Winter Sleep", capodopera lui Nuri Bilge Ceylan si preferata juriului si a presei internationale la editia de anul acesta, va putea fi vizionata in premiera in Romania, la Les Films de Cannes a Bucarest. Filmul a castigat Palme d'Or si Premiul FIPRESCI si este propunerea Turciei la Oscar.

Filmul este o drama cehoviana a unui actor, proprietar al unui mic hotel intr-un sat din podisul Anatoliei, care se confrunta cu propriul mariaj, cu cei din jur si cu sine insusi. Nuri Bilge Ceylan a castigat deja alte trei premii importante la Cannes: Marele Premiu pentru Once Upon a Time in Anatolia (2011) si Distant (2002) si Premiul de regie cu Three Monkeys (2008).

Cronici entuziaste a primit si castigatorul Premiului de regie la Cannes si unul dintre favoritii in cursa pentru Oscarurile din 2015: "Foxcatcher", in regia lui Bennett Miller (Capote, Moneyball). Fascinanta si tragica poveste este inspirata din realitate: doi frati, fosti campioni olimpici la lupte (Channing Tatum si Mark Ruffalo) ajung in anturajul unui miliardar excentric si nevrotic, John du Pont (Steve Carell), care-si propune sa-i antreneze pentru Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988, cu consecinte dramatice. Performantele celor trei actori au fost elogiate de presa, rolul lui Steve Carell fiind considerat cel mai bun din cariera sa.

Memorabila este si performanta actorului britanic Timothy Spall, cunoscut publicului larg din seria Harry Potter, intr-un film care i-a adus trofeul de interpretare la Cannes: "Mr. Turner", in regia lui Mike Leigh. Un excelent studiu de caracter, filmul se concentreaza pe tumultuoasa viata personala si artistica a pictorului britanic J.M.W. Turner. Al cincilea lungmetraj din cariera lui Mike Leigh inclus in competitie, Mr. Turner a obtinut si un premiu special pentru imagine la Cannes.

Propunerea Frantei la Oscar, "Saint Laurent", in regia lui Bertrand Bonello (L'Apollonide - souvenirs de la maison close), va rula tot in premiera in Romania, la Les Films de Cannes a Bucarest.

Cu Gaspard Ulliel in rolul Yves Saint Laurent, Bonello exploreaza ciocnirea fascinanta dintre doua lumi: liberii anii 60-70 si personalitatea fragila si dispusa la excese a unuia dintre cei mai mari creatori de moda din istorie. Un deceniu de moda, droguri, sex si glorie din viata lui Yves Saint Laurent, imaginat cu talent de unul dintre cei mai apreciati regizori francezi din noua generatie. Pe afis, nume ca Lea Seydoux, Jeremie Renier si Louis Garrel..

Les Films de Cannes a Bucarest are loc intre 24 si 30 octombrie, la Cinema Studio, Patria si Elvira Popescu. Mai multe detalii despre festival pe www.filmedefestival.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#premiere Films Cannes Bucarest, #filme Films Cannes Bucarest , #cele mai noi filme