Filmele din competitia Cannes 2019 ajung pe marile ecrane din Romania

Luni, 22 Aprilie 2019, ora 15:01
11151 citiri
Filmele din competitia Cannes 2019 ajung pe marile ecrane din Romania

Lungmetraje realizate de cineasti precum Pedro Almodovar, fratii Dardenne, Ken Loach si Elia Suleiman, selectate in competitia oficiala a celei de-a 72-a editii a Festivalului de Film de la Cannes, vor fi aduse in Romania de Independenta Film.

Independenta Film, casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau castigatoare ale unor premii internationale prestigioase, va aduce pe ecranele din Romania in lunile urmatoare unele dintre cele mai asteptate titluri din competitia oficiala de la Cannes 2019: "Pain and Glory" / "Dolor y gloria", in regia lui Pedro Almodovar, "Young Ahmed" / "Le jeune Ahmed" al fratilor Jean-Pierre si Luc Dardenne, "Sorry We Missed You" (Ken Loach), "It Must Be Heaven" (Elia Suleiman) si "The Beanpole" al regizorului rus Kantemir Balagov, selectat in sectiunea Un Certain Regard. Lista va fi completata de alte titluri in saptamanile urmatoare.

"Pain and Glory" / "Dolor y gloria", filmul autobiografic al regizorului spaniol Pedro Almodovar, care ii are in rolurile principale pe Antonio Banderas si Penelope Cruz, puncteaza cu emotie aspecte mai putin cunoscute din viata autorului si este, totodata, o oda a dragostei lui pentru cinema.

De doua ori recompensati cu Palme d'Or, fratii Dardenne revin la Cannes cu un nou film social: "Young Ahmed" / "Le jeune Ahmed", povestea lui Ahmed, un pusti de 13 ani, prins intre provocarile varstei si convingerile religioase extreme. Si tot un film social propune si regizorul britanic Ken Loach: "Sorry We Missed You" - povestea unei tinere familii care se confrunta cu datorii mari in urma crizei din 2008 si care se lupta pentru a se mentine pe linia de plutire intr-o piata a muncii dominata de joburi de scurta durata.

"It Must Be Heaven" al regizorul palestinian Elia Suleiman, care este, de asemenea, si personajul central al filmului, exploreaza cu umor, prin intermediul unei calatorii in afara Palestinei, teme ca identitatea, nationalitatea si apartenenta, in timp ce filmul "The Beanpole" al regizorului rus Kantemir Balagov ne poarta prin Leningradul anului 1945, pe urmele a doua tinere femei ce lupta pentru a-si reconstrui viata printre ruinele celui de Al Doilea Razboi Mondial.

Competitia Cannes FF 2019 este completata de titluri ca "The Dead Don't Die", de Jim Jarmusch, "Il traditore", de Marco Bellochio, "The Wild Goose Lake", de Diao Yinan, "Parasite", de Bong Joon Ho, "Roubaix, une lumiere!", de Arnaud Desplechin, "Atlantique", de Mati Diop, "Matthias et Maxime", de Xavier Dolan, "Little Joe", de Jessica Hausner, "Les miserables", de Ladj Lee, "A Hidden Life", de Terrence Malick, "Bacurau", de Kleber Mendonca Filho si Juliano Dornelles, "La Gomera", de Corneliu Porumboiu, "Frankie", de Ira Sachs, "Portrait de la Jeune Fille en Feu", de Celine Sciamma si "Sybil", de Justine Triet.

Citeste si:
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Dacian Cioloș a câștigat joi, 23 septembrie, prima rundă a alegerilor pentru șefia USR PLUS, reușind să-l întreacă cu două procente pe principalul său contracandidat, Dan Barna, cel care...
Care este strategia PNL după Congresul din 25 septembrie. Rareș Bogdan: ”Pentru majoritatea parlamentară nu luăm voturi de la AUR”
Care este strategia PNL după Congresul din 25 septembrie. Rareș Bogdan: ”Pentru majoritatea parlamentară nu luăm voturi de la AUR”
Rareş Bogdan dezvăluie strategia PNL după Congresul din 25 septembrie 2021. El a spus că nu nu vor lua voturi de la AUR. Rareș Bogdan a explicat joi seara, într-o emisiune tv, că...
Sursa: Ziare.com