Ziare.com

Filmul La limita de jos a cerului, de Igor Cobileanski, selectionat la festivaluri la Varsovia si Kiev

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 16:10

   

Filmul La limita de jos a cerului, de Igor Cobileanski, selectionat la festivaluri la Varsovia si Kiev
Dupa ce a avut premiera mondiala in aceasta vara, la Festivalul International de Film de la Karlovy Vary, noul film al lui Igor Cobileanski, "La limita de jos a cerului"/ "The Unsaved", isi continua traseul prin festivaluri, in paralel cu lansarea lui in cinematografele din Romania. Primele opriri: Varsovia si Kiev, la doua dintre cele mai importante festivaluri din aceasta parte a Europei.

Vineri, 27 septembrie, filmul se lanseaza in cinematografe si poate fi vazut in prima saptamana la Bucuresti (Hollywood Multiplex, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Glendale), Cluj (Cinema Florin Piersic), Targu Mures (Arta), Targu Jiu (Sergiu Nicolaescu), Craiova (Patria), Ploiesti (Cinema Premiera). In luna octombrie, "La limita de jos a cerului" va fi lansat si la Chisinau.

Igor Cobileanski, despre cum se vede cinematografia romaneasca de peste Prut - Interviu

Filmul a fost selectionat la Festivalul International de Film de la Varsovia, in sectiunea The World Today, dedicata filmelor ce exploreaza dileme ale societatii actuale. Cea de-a 29-a editie va avea loc intre 11 si 20 octombrie si va reuni cateva dintre cele mai bune productii recente.

Festivalul, recunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din centrul si estul Europei, organizeaza anual si o piata de filme, CentEast Market.

De la Varsovia, filmul pleaca spre Kiev, la Festivalul International de Film "Molodist", intr-o sectiune care aduna cele mai bune filme produse in regiune - Film Across the Borders. Al doilea ca importanta din spatiul rasaritean, dupa cel de la Moscova, festivalul a ajuns la a 43-a editie si va avea loc intre 19 si 27 octombrie.

In 2006, trofeul i-a revenit lui "A fost sau n-a fost?", regizat de Corneliu Porumboiu, co-scenaristului filmului "La limita de jos a cerului", alaturi de Igor Cobileanski.

Prezent si la Bruxelles

Pe 27 septembrie, povestea celor doi tineri din Republica Moldova se vede si la Bruxelles, la Festivalul EuropaNova (23 - 29 septembrie), axat pe cultura si spiritualitatea romaneasca. In aceeasi seara, spectatorii vor savura si unul dintre cele trei scurtmetraje binecunoscute ale lui Igor Cobileanski: "Sasa, Grisa si Ion".

Viorel (Igor Babiac) este un traficant marunt de droguri care traieste intr-un orasel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al sau (Sergiu Voloc) il taraste dupa el in visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa il bate la cap sa isi gaseasca un serviciu, iar femeia pe care o iubeste (Ela Ionescu) urmeaza sa plece cu iubitul care trebuie sa iasa din arest preventiv. Viorel decide sa isi schimbe viata in bine, insa realizeaza curand ca binele e o chestiune relativa...

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 803 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor