Hai la film cu Cristina Cioran: Chuck Norris vs Communism

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 14:49
2970 citiri
Hai la film cu Cristina Cioran: Chuck Norris vs Communism
Foto: Arhiva personala/Micafotografa

Ca in fiecare saptamana, actrita si prezentatoarea Cristina Cioran sugereaza cititorilor Ziare.com un eveniment care merita sa le retina atentia. De acesta data, e vorba despre un film romanesc care poate fi vazut, deocamdata, la Festivalul de Film Sundance: Chuck Norris vs Communism. Curand, acesta va fi lansat si in cinematografele din Romania.

"Va mai aduceci aminte de filmele pe care le vedeam in perioada comunista? Va mai aduceti aminte de anii '80?

Va mai aduceti aminte de intalnirile acelea dintr-un apartament al unui prieten, coleg, unchi etc., cel care avea un aparat video adus de un marinar care era prieten cu cineva din familia respectiva? Cu multa bunavointa ne primea pentru vizionare de film si nu eram putini.

Pentru cei nascuti dupa aceasta perioada: norocosilor!

Hai la teatru cu Cristina Cioran: Cinci femei de tranzitie

Astazi as vrea sa va recomand 'Chuck Norris vs Communism', un documentar de senzatie despre cum au reusit romanii sa faca trafic cu filme, pentru un scop nobil: vizionarea.

Cineva spunea ca Ceausescu a fost invins de VCR!

Cand eram foarte mica si vedeam filmele cu karate sau pe cele cu Chuck Norris, filme de dragoste sau comedii, auzeam o singura voce: o voce pitigaiata, infundata, cu zgomote de fundal. Aceasta voce traducea tot! Toate personajele aveau aceeasi tonalitate.

Nu pare interesant pentru cei mai tineri ca noi, nu? Ei bine, aceasta voce, noua, generatiei mele, ne-a marcat existenta, ne-a facut sa intelegem. Nu de alta, dar nu stiam atata engleza.

Este vorba, desigur, de Irina Margareta Nistor, critic de film, traducator, probabil cea mai cunoscuta voce din Romania.

Ce era cel mai interesant la acest dublaj era ca vocea nu traducea injuraturile, asa ca toate aveau aceeasi traducere. De ex: 'F...k you' avea traducerea: 'Du-te naibii'.

La fiecare injuratura radeam cu gura pana la urechi de traducerea doamnei, dar nu ne suparam pe ea, ii multumeam ca ne face acest serviciu.

Hai la film cu Cristina Cioran: Noaptea vine in India

Nu mi-am pus niciodata pana azi problema riscului pe care si l-a asumat intreaga echipa de 'uzurpatori', nu m-am gandit ca era teribil de periculos sa faca asta, sa faca acest trafic de film...

Cat de ciudat suna: trafic de film...

Abia dupa Revolutie am vazut cum arata vocea, aceasta femeie normala, o blonda cu ochelari, o femeie care nu iti inspira pericol, tradari sau contrabanda, ba dimpotriva, iti oferea un confort placut. Asa e si acum doamna Irina Margareta Nistor, o doamna vesela, simpatica, plina de viata.

Pentru acest rol, regizoarea a distribuit-o pe Ana Maria Moldovan, o tanara si foarte talentata actrita, care interpreteaza excelent acest personaj atat de complex si care mi-a declarat:

'Acest rol a fost o surpriza absoluta. Nu m-am gandit niciodata ca o voi juca pe Irina Nistor pentru ca, evident, nici nu mi se parea ca semanam. Am primit ca pe o provocare propunerea atunci cand am fost chemata la casting si m-am uitat cateva ore pe YouTube la clipuri cu ea.

Vocea ei este si pentru mine foarte familiara si o asociez cu copilaria mea, cand vedeam filme la video. Primul aparat de acest fel l-am primit de la tatal meu si, ca sa-mi poarte noroc, la proba, am purtat ochelarii de vedere ramasi de la el, pe care ii pastrez cu sfintenie pe biroul meu.

Intalnirea cu Ilinca Calugareanu si intreaga echipa a fost minunata, neasteptata si am avut permanent un sentiment bun in ceea ce priveste proiectul'.

In aceasta perioada se desfasoara Festivalul de Film independent Sundance, in cadrul sectiunii documentar, World Cinema Documentary, unde 'Chuck Norris vs Communism' a fost extrem de bine primit, a rulat cu sali pline, pentru urmatoarele vizionari existand lista de asteptare.

'Chuck' a primit aplauze bine meritate, asteptam anuntarea castigatorilor! Pe 1 februarie este festivitatatea de premiere; le tinem pumnii.

Documentarul va rula in curand si in Romania".

Chuck Norris vs Communism

Regia: Ilinca Calugareanu

Cu: Ana Maria Moldovan

Cristina Cioran

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Chuck Norris vs Communism, #recoamndari filme romanesti 2015, #Chuck Norris vs Communism Sundance, #filme romanesti noi, #Cristina Cioran recomandari timp liber , #cele mai noi filme