Maria, Regina Romaniei, inca poate fi vazut la cinema - programul pana pe 9 ianuarie

Comunicat de presa
Vineri, 03 Ianuarie 2020, ora 12:21
30744 citiri
Maria, Regina Romaniei, inca poate fi vazut la cinema - programul pana pe 9 ianuarie
Foto: Facebook / Queen Marie of Romania

Filmul "Maria, Regina Romaniei" inca mai ruleaza in cinematografele din tara, iar cei interesati sa il vada pot consulta mai jos programul proiectiilor pe orase, cinematografe, zile si ore de difuzare, pentru saptamana 3 ianuarie - 9 ianuarie.

Productia Abis Studio prezinta rolul decisiv pe care Regina Maria l-a avut in salvarea granitelor Romaniei, in 1919, la Conferinta de pace de la Paris.

Realizat dupa ideea lui Brigitte Drodtloff, alaturi de coscenarista Maria-Denise Theodoru, scenariul a fost adaptat pentru marele ecran de Ioana Manea, alaturi de regizorul Alexis Sweet Cahill.

"In esenta, acest film este povestea unei femei hotarate ce devine eroina unei intregi natii. Amploarea productiei a fost extraordinara, iar printre membrii echipei a existat un sentiment profund ca pasim pe terenuri noi, poate nu din punct de vedere cinematografic, dar cu siguranta din punct de vedere al emotiei ce se transmite atunci cand tu esti cel care relateaza o parte din trecutul Romaniei. Si nu o parte oarecare, ci una atat de mult timp ascunsa si evitata", explica regizorul Alexis Sweet Cahill.

Din distributie fac parte actori romani, francezi si englezi: Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Anghel Damian (Printul Carol al II-lea), Adrian Titieni (Ion I.C. Bratianu), Emil Mandanac (Printul Stirbey), Ronald Chenery (Georges Clemenceau), Philippe Caroit (Contele de Saint-Aulaire), Richard Elfyn (Lloyd George), Patrick Drury (Woodrow Wilson).

Filmarile au avut loc in Romania si in Franta si au pus in valoare locuri autentice, precum Palatul Cotroceni, Castelul Peles, Quai d'Orsay din Paris.

Filmul "Maria, Regina Romaniei", a carui premiera a avut loc pe 8 noiembrie si care inca ruleaza in cinematografele din tara, poata fi vazut si de romanii de peste hotare prin intermediul unei platforme online.

BUCURESTI

Cinema City AFI Cotroceni

Miercuri, Joi: 17:00

Vineri, Luni, Marti: 18:40

Cinema City Sun Plaza

Vineri - Joi: 13:20

Cinema Europa

Marti: 15:15

Cinema Union

Duminica: 15:30

Cinema Muzeul Taranului - Studio H. Bernea

Sambata: 20:15

Cinema Elvire Popesco

Duminica: 13:00

BISTRITA

Centrul Cultural Dacia

Sambata: 20:10

Duminica: 18:20

CRAIOVA

Cinema Inspire Mercur

Vineri, Luni - Joi: 17:20

Sambata, Duminica: 15:35

PITESTI

Cinema Trivale

Vineri, Luni, Marti: 18:20

Sambata, Duminica: 18:05

PLOIESTI

Cinema City Shopping City

Vineri, Sambata, Duminica: 14:00

SIBIU

CineGold

Vineri, Luni - Joi: 14:55

Sambata - Duminica: 14:10

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Maria regina Romaniei, #Maria Regina cinema , #cele mai noi filme