Meryl Streep in rolul doamnei de fier

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 14:11
2312 citiri
Meryl Streep in rolul doamnei de fier

A fost data publicitatii prima fotografie care o infatiseaza pe Meryl Streep in rolul baroanei Thatcher in filmul biografic la care se lucreaza acum la Holywood, despre viata fostului prim ministru al Marii Britanii.

Jim Broadbent il va interpreta pe Denis, sotul doamnei Thatcher. Filmarile au inceput la sfarsitul lui ianuarie informeaza The Telegraph.

Producatorii filmului au avut de intampinat protestele familiei Thatcher, care este scandalizata de faptul ca "doamna de fier" este prezentata in film confruntandu-se cu dementa senila, amintindu-si fragmentar si nostalgic trecutul glorios.

Ideea generala a filmului este prezentarea pretului scump pe care oamenii il au de platit atunci cand isi doresc si au pentru scurt timp, puterea. Este de fapt povestea oricarei persoane care a trebuit sa mentina acel echilibru fragil dintre cariera de succes a unei persoane publice si viata personala.

Au existat si foarte multe voci care si-au exprimat ingrijorarea fata de felul in care o americanca ar putea sa intruchipeze acest rol si sugestii ca rolul sa ii fie incredintat unei actrite britanice.

Dar Meryl Streep, una dintre cele mai de succes actrite de la Hollywood, se numara printre putinele femei capabile sa o interpreteze pe Lady Thatcher. Phyllida Lloyd, regizoarea britanica a filmului, este cunoscuta in special pentru regia de teatru. Ea a mai colaborat cu Streep in 2008, cand a semnat regia la blockbuster-ul "Mamma Mia", inspirat dintr-un spectacol de revista de pe Broadway.

Actrita in varsta de 61 de ani a fost nominalizata la 15 premii Oscar pana in prezent si a castigat doua, cu filmele "Kramer vs. Kramer" si "Alegerea Sophiei".

Dupa perioada romantica a tineretii din "Dincolo de Africa", "Vanatorul de cerbi" sau "Logodnica locotenentului francez", in loc sa capituleze discret speriata de trecerea timpului, ca alte dive ale ecranului, actrita s-a avantat cu si mai mult curaj in meseria pe care o iubeste cu patos si ne-a dezvaluit suprinzatorul farmec al femeii mature, schimband registru dupa registru in roluri surprinzatoare si stralucind fulminant incepand din 2006 in "Diavolul se imbraca de la Prada", "Mamma Mia!", "Julie si Julia".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Meryl Streep film Thacher, #Meryl Streep doamna fier , #cele mai noi filme