Dezbraca-te ca sa-ti spun cine esti! Hai la film, cu Cristina Cioran, la Fetele din Calendar (Video)

Sambata, 27 August 2016, ora 09:16
5493 citiri
Dezbraca-te ca sa-ti spun cine esti! Hai la film, cu Cristina Cioran, la Fetele din Calendar (Video)
Foto: Arhiva personala/Cristina Cioran

Cititi probabil multe interviuri in care persoane publice spun ca nu regreta nimic. Sau altii care regreta foarte multe si, daca ar lua-o de la capat, nu ar face nimic din ce fac acum.

Dar tu? Regreti ceva din viata ta? Ti-ai dorit sa fii ceva si nu ai reusit? Ai face totul diferit daca ai lua-o de la capat?

Ti-ai imaginat cum ar fi daca te-ar cunoaste o lume intreaga?

Dar daca ti s-ar cere sa te dezbraci pentru o cauza nobila? Ai face-o? Cum gestionezi aceasta situatie?

Eu as face-o. Eu as merge pana la capat!

Am vazut unul dintre cele mai interesante filme care trateaza aceasta situate. Este vorba despre "Fetele din Calendar", o productie britanica extrem de reusita din 2003.

In film este vorba de o "gasca" de doamne dintr-un orasel din Marea Britanie, care strange bani pentru anumite cauze in fiecare an, prin vanzarea unui calendar. Sotul uneia dintre ele moare de leucemie si asa ii vine ideea lui Chris, interpretata incredibil de bine de Hellen Mirren, sa faca un calendar "deocheat", ca sa stranga bani pentru combaterea leucemiei, pentru cerecetare.

Doamnele nu sunt pustoiace, au cel putin 55 de ani, cea mai tanara, asa ca umorul britanic naste comedia din start.

Pentru ca englezilor le plac comitetele, comisiile, adunarile de tot felul, nici aceasta propunere nu scapa de comitetul de doamne (care de obicei face schimb de retete de prajituri). Aceasta idee trasnita nu pica bine sefei comitetului, dar se ajunge departe si fetele... pozeaza.

Este atat de emotionant cum se trateaza acest subiet, atat de delicat, mai ales ca eticheta englezeasca este respectata in asemenea medii.

Linia foarte fina intre umanitar si dorinta de celebritate este foarte usor de trecut in cazul acesta si fetele ajung sa aiba si un usor conflict pe aceasta tema.

Ce m-a emotionat cel mai tare a fost faptul ca acest film trateaza discriminarea de varsta, discriminare care la noi este foarte in floare... In Romania exista aceasta conceptie ca, daca ai trecut de 30, esti bun de aruncat la gunoi. Trist, dar din pacate foarte adevarat.

Fetele din Calendar

2003

Distributie: Hellen Mirren, Julie Walters

Regie: Nigel Cole

Ti-ar putea placea si "Bad Moms" sau cum e sa nu fii o mama perfecta.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Fetele din calendar, #Calendar Girls trailer, #Calendar Girls Hellen Mirren, #Calendar Girls film, #filme Cristina Cioran recomandari, #recoamndari timp liber Cristina Cioran , #cele mai tari filme