Filmele cu cele mai mari incasari in 2012 (Video)

Luni, 31 Decembrie 2012, ora 19:47
3922 citiri
Filmele cu cele mai mari incasari in 2012 (Video)

Filmele americane s-au ridicat la nivelul asteptarilor si in anul 2012, industria cinematografica de la Hollywood producand adevarate succese de box-office, iar incasarile au fost mai mari decat oricand.

Au fost trei filme care au trecut de pragul de un miliard de dolari incasati, dintre care unul a reusit sa atinga chiar 1,5 miliarde de dolari.

Filmul cu cele mai mari incasari din anul 2012 a fost "The Avengers", care a reusit sa aiba un succes de box-office urias, fiind productia care a strans peste 1,5 miliarde de dolari din incasari, conform cifrelor publicate de Box Office Mojo.

Printre personajele filmului s-au numarat supereroii Iron Man, Thor, Captain America sau The Incredible Hulk, iar Robert Downey Jr si-a castigat locul in istorie in ecranizarile cu superoi. Chris Hemsworth, Chris Evans, Mark Ruffalo sau Scarlett Johansson s-au numarat si ei printre actorii acestui film.

Succesul imens al peliculei a propulsat productia companiei Marvel Studios pana pe locul trei in topul filmelor cu cele mai mari incasari din toate timpurile, dupa "Avatar" si "Titanic", astfel ca o continuare a aventurilor este asteptata pentru luna mai a anului 2015, cu aceiasi actori si aceleasi personaje.

The Avengers, filmul-senzatie care doboara record dupa record (Video)

Pe locul doi, in anul 2012, s-a situat "The Dark Knight Rises", care a depasit pragul de un miliard de dolari cu 81 de milioane. Productia Warner Brothers, cu Christian Bale in rolul principal, se afla pe locul sapte in clasamentul din toate timpurile. Totodata, cele sapte filme din franciza Batman au ajuns astfel la incasari totale de peste 3,7 miliarde de dolari.

Locul trei este ocupat de ultimul film cu James Bond, "Skyfall", produs de MGM - Columbia, cu un miliard de dolari atinsi pe 30 decembrie, dar care continua sa ruleze in cinematografe, astfel ca are sanse sa urce de pe locul 14 pe care se afla in clasamentul general. Al 23-lea Bond, considerat de unii drept cel mai bun din istorie, a dus franciza la peste 6 miliarde de dolari incasari totale.

In top 10 se afla doua filme animate, dar si un alt film, "The Hobbit", primul dintr-o trilogie bazata pe romanele lui J.R. Tolkien, care s-a lansat de-abia la jumatatea lunii decembrie si care are toate sansele sa atinga un miliard de dolari, dupa ce in doar 16 zile a reusit "sa adune" 686 de milioane de dolari.

Mai trebuie spus ca, tot in 2012, au fost lansate versiuni 3D ale vechilor filme "Titanic", "Star Wars: Episode I - The Phantom Menace" si "Finding Nemo", primele doua reusind sa treaca de pragul de doua miliarde, respectiv un miliard de dolari, in timp ce al treilea a depasit 900 de milioane de dolari si inca ruleaza in cinematografe.

Filmele cu cele mai mari incasari in 2011 (Video)

Iata care este clasamentul filmelor cu cele mai mari incasari in 2012:

1. The Avengers - 1.511 milioane de dolari

2. The Dark Knight Rises - 1.081 milioane de dolari

3. Skyfall - 1000 milioane de dolari

4. Ice Age: Continental Drift - 875 milioane de dolari

5. The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 - 799 milioane de dolari

6. The Amazing Spider-Man - 752 milioane de dolari

7. Madagascar 3: Europe's Most Wanted - 742 milioane de dolari

8. The Hobbit: An Unexpected Journey - 686 milioane de dolari

9. The Hunger Games - 686 milioane de dolari

10. Men in Black 3 - 624 milioane de dolari

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#cele mai profitabile filme 2012, #filme incasari mari 2012, #cele mai mari incasari 2012, #incasari The Avengers, #filme succes box office 2012 , #cele mai tari filme