Iata care sunt cele mai de succes filme aparute in 2018. Tu le-ai vazut?

Sambata, 29 Decembrie 2018, ora 11:42
19639 citiri
Iata care sunt cele mai de succes filme aparute in 2018. Tu le-ai vazut?
Foto: captura video Youtube

Cu cateva zile inainte sa se incheie, anul 2018 a doborat recordul de cele mai mari incasari la box-office pentru productiile cinematografice de la Hollywood. Un film a depasit doua miliarde de dolari, iar alte trei au trecut pragul de un miliard.

814 filme au fost lansate in acest an, informeaza Box Office Mojo, mai multe decat in oricare an, potrivit site-ului de specialitate. Totodata, cu incasari de peste 11,8 miliarde de dolari, 2018 a inregistrat cel mai mare succes la box-office, depasind anii 2016 si 2015.

De asemenea, este pentru prima oara cand pretul mediu al unui bilet a depasit 9 dolari (9,14), in crestere constanta de aproape 25 de ani. Asta a contribuit la uriasa suma, deoarece numarul biletelor vandute a fost semnificativ mai mic decat in alti ani - sub 1,3 miliarde. Spre comparatie, in fiecare dintre anii 2002, 2003 si 2004 s-au vandut peste 1,5 miliarde de bilete.

Sa aruncam o privire asupra filmelor care au avut cele mai mari incasari in 2018.

Pe primul loc este Avengers: Infinity War. Marea batalie a supereroilor Marvel cu Thanos a generat, doar din vanzarile de bilete, peste doua miliarde de dolari, contabilizeaza topul Box Office Mojo, acolo unde filmul este pe locul 4 all-time. Doar cele trei filme dinaintea sa au reusit sa mai depaseasca pragul de doua miliarde de dolari din incasari.

In plus, filmul a reusit sa stabileasca un nou record - cele mai mari incasari in weekendul de deschidere, de aproape 630 de milioane de dolari.

Pe 3 mai va aparea ultima parte din lupta finala a actualilor "razbunatori", Avengers: Endgame, film care ar putea de asemenea sa depaseasca pragul de doua miliarde de dolari si sa fie un succes de box-office chiar si mai mare.

Pe locul doi este Black Panther, cu peste 1,3 miliarde de dolari, din care jumatate reprezinta incasarile din Statele Unite. In topul mondial all-time, a reusit sa urce direct pe locul 9, insa in topul incasarilor din SUA, doar doua filme au avut un succes mai mare - Avatar si Star Wars: The Force Awakens.

De remarcat ca sunt actori care au aparut in ambele cele mai de succes filme din 2018, iar printre acestia se numara si romanul Sebastian Stan (Bucky Barnes/Winter Soldier).

Pe locul trei se afla Jurassic World: Fallen Kingdom, care de asemenea a trecut de pragul de 1,3 miliarde de dolari si a urcat pe locul 12 all-time. Acesta si predecesorul sau, Jurassic World, au reusit sa stranga aproape trei miliarde de dolari, o suma uriasa pentru a doua faza a cunoscutei francize cu dinozauri.

Mai trebuie spus ca filmele cu eroii Marvel au dominat pur si simplu industria cinematografica din 2018, jumatate din incasarile mondiale totale provenind de la cele cinci pelicule cu supereroi, toate aflate in top 10 al acestui an.

Iata care este acest top 10 al filmelor cu cele mai mari incasari in 2018:

1. Avengers: Infinity War - 2.048 de milioane de dolari;

2. Black Panther - 1.347 de milioane de dolari;

3. Jurassic World: Fallen Kingdom - 1.305 milioane de dolari;

4. Incredibles 2 - 1.242 de milioane de dolari;

5. Venom - 855 de milioane de dolari;

6. Mission: Impossible - Fallout - 791 de milioane de dolari;

7. Aquaman - 749 de milioane de dolari;

8. Deadpool 2 - 741 de milioane de dolari;

9. Bohemian Rhapsody - 702 milioane de dolari;

10. Ant-Man and the Wasp - 622 de milioane de dolari.

O mentiune speciala trebuie facuta pentru Aquaman, care a fost lansat luna aceasta, iar pe 21 decembrie a ajuns si in Romania si Statele Unite, astfel ca este de asteptat ca suma de pana acum sa creasca vertiginos si sa continue sa urce in top 10 cat mai mult, mai ales ca a fost foarte bine primit de public.

De subliniat si ca Venom, locul 5 in 2018, a fost cel mai de succes film in cinematografele din Romania, cu incasari de peste 10 milioane de lei, adica in jur de 2,5 milioane de dolari.

Iata care au fost cele mai asteptate filme in 2018

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#cele mai mari incasari filme 2018, #cele mai de succes filme 2018, #top box office 2018, #top incasari filme 2018, #Avengers box office 2018, #Marvel box office 2018 , #cele mai tari filme