An-record la Hollywood: trei filme au avut incasari mai mari de un miliard de dolari

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 07:34
9672 citiri
An-record la Hollywood: trei filme au avut incasari mai mari de un miliard de dolari
Foto: Facebook/ Captain America

Anul 2016 a reusit sa stabileasca un nou record in privinta incasarilor productiilor cinematografice de la Hollywood, care au adunat mai multi bani decat oricand. Trei filme au depasit un miliard de dolari in box-office.

E drept ca la fabuloasa suma totala de aproape 11,2 miliarde de dolari au contribuit atat pretul mediu al unui bilet, de 8,61 dolari, in crestere constanta de peste 20 de ani, dar si cel mai mare numar de filme lansate pana acum intr-un an, 723, potrivit Box Office Mojo.

In schimb, numarul de bilete vandute a fost unul dintre cele mai mici din ultimele doua decenii, sub 1,3 miliarde.

Sa aruncam o privire asupra filmelor care au avut cele mai mari incasari in 2016:

Pe primul loc este Captain America: Civil War, potrivit Box Office Mojo. Succesul urias de care s-au bucurat Captain America si Iron Man in seriile lor precum si aparitia in filmele The Avengers i-a adus pe cei doi fata in fata, interpretati de Chris Evans si Robert Downey Jr. De asemenea, sunt prezenti si alti actori celebri din seria "Razbunatorilor" si nu numai.

Filmul a reusit sa stranga 1,15 miliarde de dolari, clasandu-se pe locul 12 in topul all-time al incasarilor. De altfel, si trailerul filmului a avut un succes urias, fiind urmarit de 74 milioane de ori pe Youtube, in doar 9 luni, fiind pe locul doi in 2016 la acest capitol.

Captain America revine si spulbera box office-ul: Record de incasari pentru 2016 (Video)

Pe locurile 2 si 3 sunt doua animatii care au depasit cu putin un miliard de dolari. Prima este Finding Dory, continuarea celebrului desen animat Finding Nemo, de acum 13 ani. Daca acesta din urma a adunat 940 de milioane de dolari, cautarea lui Dory a adus cu 27 de milioane peste un miliard.

Record Disney: "Finding Dory" a incasat 140 de milioane de dolari, in primul weekend

A doua animatie, Zootopia a fost una dintre surprizele placute ale anului, din toate punctele de vedere. Filmul are deja o nominalizare la Globurile de Aur pentru cea mai buna animatie si este printre favoritele la premiile Oscar. Incasarile sunt un miliard si 23 de milioane de dolari.

Trebuie spus ca cele doua animatii se alatura altor trei care de-a lungul timpului au depasit pragul de un miliard de dolari - Frozen, Minions si Toy Story 3.

Au dat in mintea copiilor: Filmele cu supereroi si de animatie, favoritele americanilor (Video)

Dar, desi doar trei filme au depasit pragul de un miliard de dolari, merita facute doua mentionari. Suicide Squad, pe care il regasiti mai jos pe locul 9, a avut cel mai vizionat trailer din acest an - aproape 79 de milioane de vizualizari pe Youtube.

Si, desi nu regasiti in Top 10 filmul Rogue One: A Star Wars Story, este foarte posibil ca atunci cand terminati de citit acest articol sa ajunga cel putin pe pozitia a 10-a, vineri la pranz mai avand nevoie de doar 3 milioane de dolari pentru a face acest lucru. Filmul a fost lansat de ceva mai mult de doua saptamani si se bucura de un mare succes.

Star Wars Rogue One: Darth Vader revine pe marele ecran - primul trailer oficial (Video)

O ultima precizare: cinefilii au fost innebuniti in acest an dupa supereroi si filme pentru copii, astfel ca jumatate dintre filmele din Top 10 sunt cu supereroi, iar cealalta jumatate pentru copii.

Iata care este clasamentul filmelor cu cele mai mari incasari in 2016:

1. Captain America: Civil War - 1.153 de milioane de dolari;

2. Finding Dory - 1.027 de milioane de dolari;

3. Zootopia - 1.023 de milioane de dolari;

4. The Jungle Book - 966 de milioane de dolari;

5. The Secret Life of Pets - 875 de milioane de dolari;

6. Batman v Superman: Dawn of Justice - 873 de milioane de dolari;

7. Deadpool - 783 de milioane de dolari;

8. Fantastic Beasts and Where To Find Them - 747 de milioane de dolari;

9. Suicide Squad - 745 de milioane de dolari;

10. Doctor Strange - 656 de milioane de dolari.

Iata si care au fost cele mai asteptate filme in 2016

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#filme cele mai mari incasari 2016, #filme incasari 2016, #cele mai tari filme 2016, #filme box office 2016, #Captain America 2016, #filme animatie 2016 , #cele mai tari filme