Incepe primul festival international de film de comedie din Capitala

Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 11:26
3309 citiri
Incepe primul festival international de film de comedie din Capitala
Facebook/Bucharest Best Comedy Film

Zece filme internationale vor fi proiectate in premiera, la Bucuresti, la primul festival international de film de comedie - Bucharest Best Comedy Film, in perioada 22-27 noiembrie 2019.

Productiile cinematografice sunt prezentate in cele mai importante sali de cinema si spatii culturale din Capitala: Grand Cinema Digiplex, Holywood Multiplex, Happy Cinema si ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.

Selectia festivalului cuprinde zece filme de comedie provenind din toate colturile lumii, multe dintre ele fiind proiectate pentru prima data in Romania. Filmele prezentate acopera marea majoritate a genurilor de comedie printre care se numara: comedie neagra, comedie fantastica, comedie istorica, comedie sociala, comedie politica, comedie drama, comedie thriller, comedie de autor si comedie romantica.

Filmele selectate sunt: "Crazy Rich Asians" (SUA), "Vicele" (SUA), "All About Me" (Germania), "Life of the Party" (SUA), "Benedetta Folia" (Italia), "Rebelles" (Franta), "Re Loca" (Argentina), "Tel Aviv On Fire" (Israel), "Heavy Trip" (Finlanda), "The Party" (Marea Britanie).

"De ce exista atat de putina comedie in zilele noastre? Pentru ca noi toti ne dorim sa fim perfecti. Invatam sa fim tehnici, ne antrenam ca sa fim puternici, dormim ca sa fim treji, uitand sa visam. Zambim doar atunci cand reusim sa vedem ceea ce ne spun altii ca e bine. Pai daca toata lumea apreciaza aritmetica cum poate cineva sa picteze. Doar un nebun care apreciaza pictura poate zambi", a declarat Dabija Enea, directorul Bucharest Best Comedy Founding, citat de site-ul festivalului.

Juriul este format din cunoscuti cineasti si actori de comedie si va acorda Premiul pentru cea mai buna comedie a anului 2018: Irina Margareta Nistor - presedinte; Adrian Titieni, Manuela Harabor, Gianina Corondan, Catrinel Danaiata, George Mihaita, Horea Murgu, Mick Davis, Adrian Paduraru, Valeriu Andriuta si Dan Draghicescu.

"De doi ani strabat Romania cu filmele din Centenar si la sesiunea de intrebari, dorinta publicului este clara: sa vada comedii, daca se poate romantice! Dupa acest festival vor fi si mai cunoscatori in ale tendintelor in domeniu, de pe tot globul, si sper sa fie un imbold si pentru creatorii nostri sa fie pe gustul cinefililor pasionati si cu experienta!", a mentionat Irina Margareta Nistor, presedintele juriului Bucharest Best Comedy Film.

Organizatorii au pregatit si o sectiune dedicata filmului romanesc de comedie privind cunoscute productii de comedie romanesti lansate in ultimii ani. Dintre acestea: "Nunta Muta", "Doua Lozuri", "6,9 pe Scara Richter", "Pup-o, ma!", "Ghinionistul".

O alta noutate pe care o aduce prima editie a Bucharest Best Comedy Film sunt trei ateliere de film si actorie, gandite pentru actori, scenografi, producatori sau tineri studenti pasionati de film si actorie: Atelierul "Film Vertical" organizat cu suportul Stemo Project, Atelierul "Arta Actorului de Comedie" organizat cu suportul Let it Go Acting Studio si Atelierul "Scenariu de Comedie" organizat cu suportul lui Christian Routh. Pentru participantii la cele trei ateliere, juriul va acorda doua premii: "Premiul pentru cel mai bun scenariu" si "Premiu pentru cel mai Bun Film".

Invitatii speciali ai festivalului sunt Radu Mihaileanu, John Rhys-Davies si Horatiu Malaele, care va sustine un spectacol in cadrul galei de deschidere.

Prima editie a Bucharest Best Comedy Film este organizata de catre Asociatia Culturala "Grigore Vasiliu Birlic" in parteneriat cu Primaria Capitalei. Asociatia Culturala "Grigore Vasiliu Birlic" sprijina comedia romaneasca in onoarea maestrului Birlic, marele artist de geniu al comediei romane.

"Asociatia Culturala Grigore Vasiliu Birlic a luat fiinta la initiativa membrilor familiei si a unor personalitati marcante ale vietii culturale romanesti. Prin acest festival ne continuam misiunea de sprijinire si promovarea teatrului si filmului romanesc, atat in tara, cat si in strainatate, iar comedia are un impact pozitiv in societate. Dorim de asemenea sa oferim iubitorilor de comedie o mai buna cunoastere a acestui fenomen, dar si un omagiu persoanei, spiritului si operei lui Birlic si generatiilor ulterioare de actori, care nu au avut ocazia sa creasca cu Birlic si sa cunoasca darul pe care el si generatia sa de actori l-au oferit scenei romanesti", a declarat Alex Serban, presedinte al Asociatiei Culturale Grigore Vasiliu Birlic.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Mircea Geoană analizează cât de gravă este amenințarea nucleară a lui Putin. „Face parte din arsenalul său de intimidare şi presiune psihologică”
Mircea Geoană analizează cât de gravă este amenințarea nucleară a lui Putin. „Face parte din arsenalul său de intimidare şi presiune psihologică”
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO califică drept o încercare de intimidare psihologică ameninţările preşedintelui rus Vladimir Putin referitoare la utilizarea armelor...
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, revine în România. Motivul unei noi vizite la București
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, revine în România. Motivul unei noi vizite la București
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua a doua vizită în România, din 2024, conform anunțului pe care l-a făcut pe rețelele de socializare. Marți, 5 martie, de la ora...
#Bucharest Best Comedy Film , #cele mai tari filme