2015 incepe cu Seara Mozart

Luni, 12 Ianuarie 2015, ora 23:06
1683 citiri
2015 incepe cu Seara Mozart

Genialul Amadeus, un artist al superlativelor despre care se spunea adesea ca isi compunea partiturile cu o naturalete si o rapiditate care nu puteau fi justificate decat printr-o inspiratie artistica cu adevarat divina, muzicianul care in doar 35 de ani de viata a compus peste 600 de lucrari este cel caruia ii este dedicat evenimentul programat vineri, 16 ianuarie (19.00), la Sala Radio.

Seara Mozart se va desfasura sub bagheta dirijorului principal al Orchestrelor si Corurilor Radio, Tiberiu Soare, aplaudat nu numai in tara, ci si pe marile scene internationale.

Concertul de la Sala Radio va debuta cu una dintre cele mai indragite partituri lirice: Uvertura operei Nunta lui Figaro. Opera este considerata de alti mari compozitori, ca Wagner sau Brahms, o capodopera a perfectiunii muzicale. Figaro, Suzana, Contesa Rosina, Contele Almaviva, Cherubino, Bartolo s.a., neuitatele personaje ale comediei spumoase create de Beaumarchais, prind viata in imaginatia publicului prin sonoritatea inegalabila, printr-un crescendo plin de viata al celebrei uverturi mozartiene.

Parte a seri va fi si "Concertul nr. 4 in re major pentru vioara si orchestra", compus de Mozart la varsta de doar 19 ani, un moment la care in general tinerii abia ies din adolescenta. Lucrarea reflecta implicit si performantele extraordinare ale artistului ca violonist si solicita o mare virtuozitate tehnica din partea muzicienilor care o abordeaza. Concertul va fi interpretat de Cristina Anghelescu, solista a Orchestrelor si Corurilor Radio.

Seara se va incheia cu Simfonia nr. 39, compusa de Mozart la 32 de ani, cu 3 ani inainte de trecerea sa in nefiinta, un moment marcat de disparitia prematura a fiicei sale Therese, de probleme materiale si de insuccesul la momentul respectiv al operei sale Don Giovanni, nefericire ce a determinat probabil alternari de stari emotionale in linia melodica a simfoniei.

Biletele sunt disponibile pewww.bilete.ro, in oficiile Postei Romane,in Magazinele Inmediosemnalizate"Bilete.ro", in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#concert muzica clasica 2015, #concert Mozart Sala Radio , #concert