Colors of Maria Tanase, turneu national in 10 orase

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 15:19
1785 citiri
Colors of Maria Tanase, turneu national in 10 orase

Roots Revival Romania aprinde spiritul Mariei in noi culori, cu un turneu de muzica improvizata in 10 orase. Proiectul muzical reuneste artisti din 7 tari intr-un melanj unic de culturi si interpretari, inspirat de Maria Tanase. Pe scena Roots Revival, folclorul romanesc devine unul universal, iar cantecul Mariei o limba pe care o putem intelege cu totii. Sunetul pur.

Incursiunea Roots Revival aduce impreuna improvizatia de jazz, temele folclorice din tarile de origine ale muzicienilor si compozitii originale. Totul intr-o calatorie dus-intors intre Est si Vest. Instrumentele lor traditionale - ney, duduk sau oud - traseaza tuse puternice in culori de pe alte continente, iar vocile Monicai Madas si Mariei Casandra Hausi semneaza un peisaj romanesc nemaivazut.

Creatorul proiectului muzical, artistul iranian Mehdi Aminian, spune ca Romania are o identitate unica a muzicii, "Sper ca romanii sa poata vedea prin ochii mei ce bogatie au aici. Uneori, un strain poate aborda lucrurile mai proaspat. Si poate cateodata, ai nevoie sa vezi cum altcineva apreciaza ce ai, ca sa poti vedea altfel lucrurile tale minunate."

Roots Revival Romania a ajuns acum la a doua editie iar primul episod a fost dedicat muzicii din Maramures si finalizat cu inregistrarea unui prim disc: Chapter One: Maramures.

Prezentul turneu promoveaza cel de-al doilea disc- Colors of Maria, inregistrat live la Sala Radio in primavara acestui an.

Pe scena Roots Revival Romania vor urca: Mehdi Aminian (IRAN) - Ney; Mehmet Polat (TURCIA) - Oud; Leila Renault (FRANTA) - Bas; Emmanuel Hohvannisyan (ARMENIA) - Duduk; Hristina Beleva (BULGARIA) - Gadulka; Monica Madas (ROMANIA) - Voce; Maria Casandra Hausi (ROMANIA) - Voce; Aleix Tobias Sabater (SPANIA) - Percutie.

Programul turneului:

Craiova:23 septembrie- Teatrul MarinSorescu

Timisoara: 25 septembrie- Teatrul National

Oradea:26 septembrie - CasaSindicatelor

Cluj-Napoca: 28 septembrie- FilarmonicaTransilvania

Sibiu: 29 septembrie- CasaSindicatelor

Brasov: 01 octombrie- CentrulReduta

Iasi: 03 octombrie- TeatrulLuceafarul

Galati: 04 octombrie- CasaStudentilor

Constanta: 06 octombrie- CasaSindicatelor

Bucuresti: 11 octombrie -Sala Radio

Bucuresti: 12 octombrie -Sala Radio

Bilete

Biletele pentru turneul Colors of Maria pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pewww.eventim.ro, preturile fiind cuprinse intre 40 si 60 de lei in tara si intre 40 si 80 de lei in Bucuresti, in functie de categorii, concertele incep la ora 20:00.

Mai multe detalii despre turneu si cd pe www.roots-revival.com, www.twinarts.ro si pe pagina de facebook Roots Revival Romania.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...