Colors of Maria Tanase, turneu national in 10 orase

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 15:19
1866 citiri
Colors of Maria Tanase, turneu national in 10 orase

Roots Revival Romania aprinde spiritul Mariei in noi culori, cu un turneu de muzica improvizata in 10 orase. Proiectul muzical reuneste artisti din 7 tari intr-un melanj unic de culturi si interpretari, inspirat de Maria Tanase. Pe scena Roots Revival, folclorul romanesc devine unul universal, iar cantecul Mariei o limba pe care o putem intelege cu totii. Sunetul pur.

Incursiunea Roots Revival aduce impreuna improvizatia de jazz, temele folclorice din tarile de origine ale muzicienilor si compozitii originale. Totul intr-o calatorie dus-intors intre Est si Vest. Instrumentele lor traditionale - ney, duduk sau oud - traseaza tuse puternice in culori de pe alte continente, iar vocile Monicai Madas si Mariei Casandra Hausi semneaza un peisaj romanesc nemaivazut.

Creatorul proiectului muzical, artistul iranian Mehdi Aminian, spune ca Romania are o identitate unica a muzicii, "Sper ca romanii sa poata vedea prin ochii mei ce bogatie au aici. Uneori, un strain poate aborda lucrurile mai proaspat. Si poate cateodata, ai nevoie sa vezi cum altcineva apreciaza ce ai, ca sa poti vedea altfel lucrurile tale minunate."

Roots Revival Romania a ajuns acum la a doua editie iar primul episod a fost dedicat muzicii din Maramures si finalizat cu inregistrarea unui prim disc: Chapter One: Maramures.

Prezentul turneu promoveaza cel de-al doilea disc- Colors of Maria, inregistrat live la Sala Radio in primavara acestui an.

Pe scena Roots Revival Romania vor urca: Mehdi Aminian (IRAN) - Ney; Mehmet Polat (TURCIA) - Oud; Leila Renault (FRANTA) - Bas; Emmanuel Hohvannisyan (ARMENIA) - Duduk; Hristina Beleva (BULGARIA) - Gadulka; Monica Madas (ROMANIA) - Voce; Maria Casandra Hausi (ROMANIA) - Voce; Aleix Tobias Sabater (SPANIA) - Percutie.

Programul turneului:

Craiova:23 septembrie- Teatrul MarinSorescu

Timisoara: 25 septembrie- Teatrul National

Oradea:26 septembrie - CasaSindicatelor

Cluj-Napoca: 28 septembrie- FilarmonicaTransilvania

Sibiu: 29 septembrie- CasaSindicatelor

Brasov: 01 octombrie- CentrulReduta

Iasi: 03 octombrie- TeatrulLuceafarul

Galati: 04 octombrie- CasaStudentilor

Constanta: 06 octombrie- CasaSindicatelor

Bucuresti: 11 octombrie -Sala Radio

Bucuresti: 12 octombrie -Sala Radio

Bilete

Biletele pentru turneul Colors of Maria pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pewww.eventim.ro, preturile fiind cuprinse intre 40 si 60 de lei in tara si intre 40 si 80 de lei in Bucuresti, in functie de categorii, concertele incep la ora 20:00.

Mai multe detalii despre turneu si cd pe www.roots-revival.com, www.twinarts.ro si pe pagina de facebook Roots Revival Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#tuneu dedicat Maria Tanase, #concerte colors Maria Tanase , #concert