Concert Richard Galliano si Big Band-ul Radio

Joi, 26 Februarie 2015, ora 22:18
1349 citiri
Concert Richard Galliano si Big Band-ul Radio

Acordeonistul francez Richard Galliano este unul dintre cei mai mari muzicieni ai momentului, ce a revolutionat perceptia lumii asupra acordeonului, transformandu-l intr-un instrument "vedeta".

Daca in iunie 2014 a fost aplaudat de o sala arhiplina in concertul care a inchis stagiunea precedenta a Orchestrei de Camera Radio, duminica, 8 martie (19.00), Galliano revine pe scena bucuresteana, de aceasta data alaturi de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor.

Programul serii va cuprinde o compozitie semnata de celebrul muzician argentinian Astor Piazzolla, devenit faimos mai ales datorita tango-urilor sale: Michelangelo 70. Relatia intre cei doi mari artisti, Galliano si Piazzolla, este una deosebita: in anul 1983 s-au intalnit pe scena Comediei Franceze (Paris), punct de inceput al unei frumoase prietenii. De altfel, la indrumarea compozitorului argentinian, acordeonistul a studiat indeaproape radacinile muzicii franceze, a readus la viata intregul repertoriu traditional de vals-musette, java, tangouri si a pus bazele unui nou curent muzical denumit "New Musette".

Concertul de Ziua Femeii de la Sala Radio va prilejui intalnirea spectatorilor cu mai multe compozitii care poarta chiar semnatura lui Richard Galliano: Ten Years Ago, Teulada, Rue de Maubeuge, Tango pour Claude, Poeme, Coloriage II, Giselle, Take eleven s.a. In portofoliul compozitorului Richard Galliano s-au adunat peste 400 de lucrari create de artist sau in aranjamentul sau.

Francez prin nastere, dar italian prin origine, Richard Galliano este interpret si compozitor, orchestrator si pedagog, cariera sa artistica construindu-se la intalnirea intre muzica clasica si de jazz. A inceput sa studieze acordeonul la doar 4 ani, sub indrumarea tatalui sau, iar in paralel a fost inscris la Conservatorul din Nisa, descoperirea jazz-ului si a acordeonistilor brazilieni, in perioada adolescentei, marcand evolutia muzicianului. La 14 ani, Galliano isi promite ca ii va conferi acordeonului statutul de vedeta, de instrument solist-concertist, deziderat pe care il atinge printr-o cariera extraordinara construita pe toate continentele.

La doar 23 de ani s-a afirmat in viata muzicala pariziana ca aranjor, dirijor si compozitor, iar printre vedetele muzicii franceze alaturi de care a cantat in concerte se numara: Claude Nougaro, Barbara, Serge Reggiani, Charles Aznavour, Juliette Greco s.a. Impreuna cu acordeonul sau model Victoria a inregistrat o serie de discuri, a sustinut concerte si turnee, iar in 1996 a ajuns in SUA unde a inregistrat New York Tango, un disc multipremiat.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Concert Richard Galliano Bucuresti, #concert Big Band Radio , #concert