Festivalul George Enescu: A aparut programul complet

Vineri, 02 August 2013, ora 20:52
2712 citiri
Festivalul George Enescu: A aparut programul complet
Foto: kulturkompasset

A inceput numaratoarea inversa: mai este mai putin de o luna pana cand se va da startul Festivalul International "George Enescu", evenimentul cultural al anului.

Radu Lupu, Daniel Barenboim, Staatskapelle Berlin, Pittsburgh Symphony Orchestra, Yuja Wang, Manfred Honeck, Sergey Dogadin sunt doar cateva din numele mari aflate pe afisul primelor patru zile ale Festivalului International "George Enescu", care se va desfasura la Bucuresti si in tara in perioada 1-28 septembrie 2013.

Iata, mai jos, care sunt principalele puncte de atractie din programul primelor 4 zile ale Festivalului (1-4 septembrie 2013):

Duminica, 1 septembrie

Concertul de deschidere a Festivalului va avea loc la Sala Mare a Palatului din Bucuresti, de la ora 19:30, avandu-i pe scena pe pianistul Radu Lupu si Staatskapelle Berlin (dirijor Daniel Barenboim) - unii dintre cei mai mari artisti din lume ai momentului -, care vor interpreta Rapsodia Romana nr. 2 de George Enescu.

Concertul se va desfasura cu casa inchisa, dar mai sunt disponibile bilete la Cinema Digiplex, unde se va realiza o transmisie live.

Tot in prima zi, un concert de orga sustinut de faimosul si originalul organist american Cameron Carpenter. Mai sunt inca locuri disponibile la Ateneul Roman (22:30).

Cel de-al treilea concert al zilei va avea loc la Timisoara, fiind sustinut de Filarmonica "Banatul", dirijor Martin Yates, cu pianistul Matei Varga solist, laureat al Concursului International "George Enescu" - editia 2001.

Luni, 2 septembrie 2013

In cea de a doua zi a Festivalului, de la 19:30, pianistul roman Radu Lupu va sustine la Sala Palatului al doilea concert in cadrul Festivalului George Enescu, impreuna cu Staatskapelle Berlin (dirijata de celebrul Daniel Barenboim).

In partea a doua a concertului, alaturi de artistii straini, vor mai participa soprana Laura Chera si Corul Filarmonicii George Enescu (dirijor Ion Iosif Prunner), care vor interpreta "Quattro pezzi sacri" de Verdi. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului si, cu toate ca biletele s-au epuizat dupa cateva ore de la punerea lor in vanzare, puteti vedea concertul transmis live la Cinema Digiplex.

Marti, 3 septembrie 2013

Cea de a treia zi a Festivalului aduce un alt spectacol-eveniment, avand nume grele pe afis: Pittsburgh Simphony Orchestra (dirijor Manfred Honeck), cu tanara pianista-minune Yuja Wang. Concertul are loc la Sala Palatului din Bucuresti (de la 19:30) si se va desfasura cu casa inchisa.

Un alt tanar pianist, romanul Matei Varga, va canta la Ateneul Roman (de la ora 17:00) impreuna cu Filarmonica "Banatul" Timisoara (dirijor Martin Yates), intr-un spectacol ce se anunta a fi de mare clasa. Este vorba despre un tur de forta, intrucat acelasi concert va fi fost sustinut, cu doua zile inainte, in vestul tarii, la Timisoara.

Tot in data de 3 septembrie, alte doua evenimente: Concertul interactiv al tinerei generatii de compozitori romani, sustinut de Ansamblul IconArts (dirijor Gabriel Bebeselea), si conferinta Aspecte stilistice, estetice si tehnici compozitionale in creatia proprie (prima parte), sustinta de Tristan Murail (Franta) in cadrul workshop-ului de compozitie "Muzica Secolului XX".

Iar in tara, la Iasi, va avea loc concertul Filarmonicii de stat "Moldova" Iasi (dirijor Leo Hussain), cu Marino Formenti la pian.

Miercuri, 4 septembrie 2013

In ziua a patra exista doua capete de afis. Primul este recitalul de la Ateneul Roman (19.30) sustinut cu casa inchisa de pianistul Radu Lupu, care va interpreta Sonatele pentru pian nr. 20 si nr. 21 de Franz Schubert.

Cel de al doilea eveniment al zilei este concertul Filarmonicii Nationale Ruse (dirijor Vladimir Spivakov), cu tanarul violonistul Sergey Dogadin solist. Ei vor interpreta, in prima parte a spectacolului, Suita nr. 3 pentru orchestra in Re Major op. 27 "Sateasca" de George Enescu.

La Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti va avea loc, de la ora 10:00, a doua parte a conferintei Aspecte stilistice, estetice si tehnici compozitionale in creatia proprie, sustinuta de Thierry Huillet (Franta) si Michael Hersch (SUA), iar de la ora 14:00 a doua parte a concertului IconArts. Intrarea este libera.

Continua si concertele in tara. Este vorba despre concertul de la Cluj al Filarmonicii de stat "Transilvania", cu Jorg Widmann la pupitru.

Programul complet al Festivalului George Enescu pe site-ul: http://festivalenescu.ro/calendar/events.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...