DanceMasters - ultimele pregatiri, ultimele emotii

Luni, 06 Martie 2017, ora 09:41
3260 citiri
DanceMasters - ultimele pregatiri, ultimele emotii

Ce inseamna pregatirea unui eveniment competitional de talia DanceMasters? Anul acesta Organizatorii au inceput din septembrie, pentru ca publicul sa aiba, pentru a 14-a editie, un regal de competitii de dans la sectiunile standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step) si latino (samba, cha cha, rumba, paso doble, jive).

Pe categorii de varsta, pe clase, in trei zile intregi de concursuri, in fata a 50 de arbitri din 15 tari, DanceMasters atrage peste 1500 de dansatori din 20 de tari, uneori dansandu-se chiar si pe 2 ringuri in paralel. DanceMasters este cea mai importanta competitie internationala de dans sportiv din tara si dintre cele mai bine pozitionate international, reunind anul acesta 6 concursuri cu licenta WDSF World Open (WDSF- Federatia Mondiala de Dans Sportiv) si 8 cu licenta WDSF International Open; un eveniment sportiv cu 520 de premii.

Care sunt ultimele pregatiri? Incepand de joi, 9 martie, se monteaza parchetul, se pregateste Sala, sunt intampinati dansatorii si arbitrii ce sosesc aproape cu fiecare cursa la Otopeni; arbitrii isi primesc mapele cu programul de arbitraj care inseamna pana la 12 ore in Sala.

Sportivii mai tineri, sub ochii antrenorilor, repeta parti din combinatii iar si iar, isi potrivesc splendidele costume, rochii fosnitoare, fracuri, isi aranjeaza coafurile, incep sa straluceasca...

Sambata 11 si duminica 12 martie se danseaza incepand cu orele 9 si pana la miezul noptii. Galele, in care se lupta cei mai buni din lume in semifinale si finale, incep la 19.30. In pauzele dintre categorii organizatorii au pregatit, pentru a incanta si rasplati publicul, show-uri si momentul de dans al publicului.

Vineri sunt concursuri dedicate incepatorilor - precompetitionalele si competitii nationale, sunt multi copii si parinti si bunici atrasi de explozia de bucurie si lacrimile de indarjire sportiva ale micilor dansatori, papusi perfecte.

Inceput ca o competitie sportiva care aducea in Sala Polivalenta doar lumea specializata a sustinatorilor si pasionatilor, cum aduc majoritatea competitiilor de dans sportiv, DanceMasters a devenit in ultimii ani un fenomen international ce se bucura de prezenta si emotiile a zeci de mii de spectatori, atat in Sala cat si la TV.

Eleganta dansurilor standard, scanteile ce sar la latino, vibratia din muschi ce rafineaza fiecare miscare pana la a reproduce muzica in perfectiune, anima in Sala un public minunat de care dansatorii sunt indragostiti.

Dansatori veniti din cele patru colturi ale lumii ne-au laudat caldura publicului bucurestean, devenit in ultimii ani foarte bun cunoscator al fenomenului dansului sportiv.

Ca element inedit, organizatorii s-au gandit sa ofere iubitorilor de dans fara carnet de dansator ocazia sa danseze intr-o competitie de un dans: vals vienez.

Momentul va fi dedicat lui Titus Munteanu, o personalitate a televiziunii si un adevarat sustinator al dansului sportiv din tara noastra (al carui Vicepresedinte de Onoare a fost).

Este emotionant cum dansatorii romani, pana si cei mai mici, de 6-9 ani, simt atractia ringului DanceMasters, considerand un titlu sau chiar numai participarea la DanceMasters ca emblematice pentru devenirea lor in dans.

Dansatorii romani sunt pregatiti pentru ca vin dupa perioada de antrenamente intense ce precede anual Campionatul National (organizat, traditional, in primul weekend din martie). Ne bucuram sa vedem cum tot mai multe perechi romanesti urca in clasamentul international.

In lume, dansul sportiv s-a asezat dupa anii celui de-al Doilea Razboi Mondial. La noi a inceput timid, si oarecum clandestin, la sfarsitul anilor '80, iar Federatia Nationala s-a creat in 1991.

Biletele se gasesc prin reteaua Eventim. Sunt valabile intreaga zi, cu multiple intrari, iar copiii beneficiaza de reducere. Pentru cei ce vor sa vada in cel mai mic detaliu sunt in vanzare si locuri la mesele din jurul ringului, care beneficiaza de statut VIP.

Incepe primavara cu DanceMasters!

Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: Ziare.com