Alegerile unui om la locul lui: cealalta femeie

Comunicat de presa
Vineri, 16 Noiembrie 2018, ora 18:42
17695 citiri
Alegerile unui om la locul lui: cealalta femeie
Foto: Ionut Macri

Sonia (Madalina Constantin) este inginer geolog intr-o companie multinationala. O femeie matura, casatorita. In filmul "Un om la locul lui" / "A Decent Man", lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, Sonia se afla intr-o pozitie ingrata: este "cealalta femeie" din relatia colegului ei de munca Petru (Bogdan Dumitrache) cu Laura (Ada Gales).

Afla ce se intampla cu Sonia din 23 noiembrie, in cinema. Filmul are la baza romanul "Firesc" al lui Petru Cimpoesu.

Sonia (Madalina Constantin) este o femeie puternica a carei meserie interesanta si plina de provocari o defineste: este inginer geolog si lucreaza intr-un mediu predominant masculin.

Este un om sincer si cald, care se trezeste intr-o situatie complicata: un accident infiorator o lasa fara un picior, in timp ce Petru (Bogdan Dumitrache), fostul ei iubit de care este inca indragostita si care asteapta un copil de la viitoare sa sotie - Laura (Ada Gales) -, o viziteaza din ce in ce mai des.

(Foto: Ionut Macri)

Viata Soniei, chiar daca are un punct de sprijin intr-o alta relatie, pare a se fi sfarsit. Iar Petru cauta un echilibru imposibil langa doua femei cu care imparte feluri diferite de iubire.

"Un om la locul lui", filmul de debut al lui Hadrian Marcu, va rula in cinematografele din Romania din 23 noiembrie.

"Pentru mine, Sonia este o luptatoare, o femeie puternica, independenta si fara prejudecati. Isi iubeste mult meseria si cred ca relatia ei cu Petru e legata de acest lucru. Soniei traieste in prezent, nu-i pasa de norme si de ce vor altii. Dar accidentul o aduce intr-o relatie de dependenta fata de ceilalti, mai ales fata de sotul ei, de care se simte atasata, dar pe care nu il mai iubeste.

Mai mult de atat, accidentul o face sa nu se mai simta un om intreg, un om la locul lui si, mai ales, femeie. Amputarea este suferinta cea mai mare a Soniei. Viata ei nu mai poate fi la fel si cu siguranta ii va lua mult timp sa-si asume total asta. Dar cred ca o va face!", spune Madalina Constantin despre personajul pe care il interpreteaza in filmul "Un om la locul lui".

Madalina Constantin s-a nascut in Bucuresti si a urmat studiile in cadrul UNATC. In 2003 a fost admisa la Academia Nationala de Arte Dramatice din Paris. De atunci si-a impartit cariera intre teatru si film, intre Bucuresti si Paris.

Printre rolurile sale se numara si cel din filmul "Praf de pusca, tradare si complot" regizat de Gillies Mackinnon pentru BBC. In 2008, a jucat in primul lungmetraj al lui Fanny Ardant, "Cenusa si sange", prezentat in cadrul Festivalului International de Film de la Cannes 2009.

A primit premiul pentru cea mai buna actrita in cadrul Festivalului International de Film de la Clermont-Ferrand in 2013 pentru rolul din filmul "Singuratati" de Liova Jedlicki.

"Un om la locul lui" este produs de 4 Proof Film, in co-productie cu Oblique Media Film, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Dafora, Mindshare Media, Romaqua Group, Star Foods, OMD, in colaborare cu Societatea Romana de Televiziune. Distribuit de Domestic Film.

Scenariul si regia sunt semnate de Hadrian Marcu. Imaginea ii apartine lui Adrian Silisteanu.

Montaj - Alexandru Radu, sunet - Sebastian Zsemlye, scenografie - Bogdan Ionescu, costume - Alexandra Alma Ungureanu, casting - Florentina Bratfanof, producator executiv - Titi Radoaie, coproducator - Adela Vrinceanu Celebidachi, producatori - Anamaria Antoci, Adrian Silisteanu.

Pagina oficiala de Facebook: https://www.facebook.com/adecentman/

Parteneri: Uniunea Cineastilor din Romania, Primaria Capitalei prin Centrul Cultural Expo Arte, Conceptual Lab, Polirom

Vazut de Radio Guerrilla.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Catavencii, Carturesti, Cinemagia, Cinemap, Cinefan, AaRC.ro, DinFilme.ro, FilmSi.ro, Life.ro, Movienews, Moviecore, Noizz.ro, Ziarul Metropolis, Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Un om la locul lui , #film romanesc