Amour, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film, pe ecrane, din 1 februarie (Video)

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 20:11
2223 citiri
Amour, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film, pe ecrane, din 1 februarie (Video)

"Amour", emotionanta drama a regizorului Michael Haneke, filmul premiat cu Palme D'or la Cannes, Globul de Aur si multiplu nominalizat la OSCAR 2013, va avea premiera in Romania pe 1 februarie, la Cinema Sudio.

Filmul va rula in prima saptamana dupa lansare, in cinematografele Movieplex, Studio, Elvira Popescu, Union, NCCR, Cinema City si Grand Cinema Digiplex, in Bucuresti, la Victoria, in Cluj, si in cinematografele Cityplex din Constanta si Brasov.

Despre Amour:

"Amour" este un film in regia austriacului Michael Haneke si ii are in rolurile principale pe Jean-Louis Trintignant si pe Emmanuelle Riva.

Filmul spune povestea unor fosti profesori de pian, sot si sotie, actualmente pensionari, ajunsi la varsta a treia. Cei doi locuiesc singuri, asa ca, in momentul in care starea de sanatate a unuia dintre ei se agraveaza brusc, relatia precum si capacitatea lor de a gestiona criza sunt puse la foarte grea incercare.

La cea de-a 85-a editie a Premiilor Academiei (eveniment ce va avea loc pe 24 februarie, in Los Angeles), "Amour" a fost nominalizat la OSCAR 2013, pentru urmatoarele sectiuni:

- Cel mai bun film;

- Cel mai bun regizor - Michael Haneke;

- Cea mai buna actrita - Emmanuelle Riva;

- Cel mai bun scenariu original;

- Cel mai bun film strain - Austria.

Premii:

In afara de nominalizari, "Amour" a primit pana acum, in 2012, cateva premii importante:

- Globul de Aur 2013 pentru "Cel mai bun film strain";

- Palme D'or la Cannes, 2012;

- Best Film, Best Actress - Emmanuelle Riva la Los Angeles Film Critics Award;

- Best Film Award la Durban International Film Festival;

- Best European Film, Best Director - Michael Haneke, Best Actress - Emmanuelle Riva, Best Actor - Jean-Louis Trintignant;

- Best Foreign Film la New York Film Critics Circle;

- Best Foreign Film la National Board Of Review Of Motion Picture Awards (USA).

Michael Haneke - filmografie:

The White Ribbon (2009). Palme d'or la Cannes 2009. Nominalizat la Oscar 2010 pentru "Cel mai bun film strain" si "Cea mai buna imagine". Globul de Aur 2010 pentru "Cel mai bun film strain". Caesar 2010 pentru "Cel mai bun film strain". Los Angeles Film Critics Award pentru "Cea mai buna imagine". Toronto Film Critics pentru "Cel mai bun film strain". Si altele.

Cache/Hidden (2005). Cannes 2005: "Best Director Prize". European Film Awards 2005: "Best Film, Best Director". Los Angeles Film Critics Association 2005: "Cel mai bun film strain".

La Pianiste (The Piano Teacher) (2001). Cannes 2001: Marele premiu al juriului, "Cea mai buna actrita" - Issabelle Huppert, "Cel mai bun actor" - Benoit Magimel. Cesar 2002: "Cea mai buna actrita in rol secundar" - Annie Girardot. German Film Award 2002: "Cel mai bun film strain".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#premiera film romanesc Amor, #film regie Michael Haneke , #film romanesc