Filmul despre sinuciderea procurorului Panait, premiera mondiala la Berlin

Marti, 10 Februarie 2015, ora 13:22
3826 citiri
Filmul despre sinuciderea procurorului Panait, premiera mondiala la Berlin

Echipa filmului "De ce eu?", in regia lui Tudor Giurgiu, va lua parte miercuri, 11 februarie, de la 19:30 (ora locala), la premiera oficiala a peliculei la Festivalul de la Berlin.

La seara de gala de la Kino International, alaturi de regizor, se vor afla actorii Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Sore Mihalache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea si intreaga echipa de productie.

Hollywood Reporter: Iata motivul pentru care Tudor Giurgiu a facut filmul despre moartea procurorului Panait

Povestea "De ce eu?"

Filmul "De ce eu?" este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis in 2002, la doar 29 de ani.

Cristian (Emilian Oprea) este un tanar procuror idealist care incearca sa rezolve un complicat caz de coruptie in tumultuosul context social-politic din Romania anilor 2000. El investigheaza cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mita, fals si uz de fals, sustragere de documente.

Ancheta are insa implicatii la nivel extrem de inalt si ii spulbera tanarului magistrat increderea in justitie. Incercand sa descopere adevarul, Cristian intra intr-o zona periculoasa si se expune unor revelatii dureroase si neasteptate.

"De ce eu?" va rula in cinematografele din Romania, incepand din 27 februarie.

Protagonist este preluat Emilian Oprea, actor la Teatrul "Maria Filotti" din Braila, aflat la debut in rol principal intr-un lungmetraj de cinema. Distributia este completata de Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucretia Mandric, Sore Mihalache, Ionut Caras, Virgil Ogasanu.

Cazul Panait Tudor Giurgiu: Mi-as fi dorit sa ducem filmul in Teleorman si-n Olt

Loredana Novak si Tudor Giurgiu semneaza scenariul filmului. Giurgiu participa pentru a doua oara la Festivalul de la Berlin - in 2006, Legaturi bolnavicioase a fost selectionat in Panorama.

Citește și:
Marcel Ciolacu, despre declarațiile premierului Nicolae Ciucă: ”Nu am auzit de nicio mărire de taxe”
Marcel Ciolacu, despre declarațiile premierului Nicolae Ciucă: ”Nu am auzit de nicio mărire de taxe”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 6 octombrie, că el nu știe nimic despre vreo majorare a taxelor în 2023, așa cum a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Ciolacu a fost...
Iohannis, despre discursul lui Rareș Bogdan din Parlamentul European: „L-a luat valul”
Iohannis, despre discursul lui Rareș Bogdan din Parlamentul European: „L-a luat valul”
Președintele Klaus Iohannis a comentat joi, 6 octombrie, răbufnirea europarlamentarului PNL din Parlamentul European, care a lansat o amenințare voalată la adresa uniunii, că „l-a luat...
Comentarii
Poza Fubarul
Fubarul
rank 1
Ponta nu merge la premiera .. A mai vazut filmul asta !