Morometii 2 are cele mai multe nominalizari la Premiile Gopo. Vezi ce alte filme romanesti concureaza

Luni, 04 Martie 2019, ora 12:06
2705 citiri
Morometii 2 are cele mai multe nominalizari la Premiile Gopo. Vezi ce alte filme romanesti concureaza

"Morometii 2" este productia care a adunat cele mai multe nominalizari la Premiile Gopo de anul acesta, care recompenseaza excelenta in cinematografia romaneasca, si se afla in cursa pentru titlul de cel mai bun film.

Juriul a selectat in acest an 27 de filme care raman in competitie pentru Premiile Gopo, din 79 de productii eligibile de lung metraj, documentar si scurt-metraj.

Filmele cu cele mai multe nominalizari sunt: "Morometii 2" (14), "Charleston" (13), "Dragoste 1. Caine" (11) si "Pororoca" (10) . Astfel, 19 lungmetraje romanesti lansate in cinematografe in 2018 au fost luate in considerare de juriul din acest an pentru desemnarea nominalizarilor la cea de-a 13-a editie a Galei Premiilor Gopo.

"Morometii 2", in regia lui Stere Gulea, "Dragoste 1. Caine", in regia lui Florin Serban, "Imi este indiferent daca in istorie vom intra ca barbari", in regia lui Radu Jude, "Pororoca" (regia Constantin Popescu) si "Charleston" (regia Andrei Cretulescu) sunt productiile care intra oficial in cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film.

Pentru categoria cel mai bun regizor, nominalizarile sunt: Andrei Cretulescu pentru "Charleston", Florin Serban pentru "Dragoste 1. Caine", Radu Jude pentru "Imi este indiferent daca in istorie vom intra ca barbari", Stere Gulea pentru "Morometii 2" si Constantin Popescu pentru "Pororoca".

Silvana Mihai si Florentina Nastase ("Cateva conversatii despre o fata foarte inalta"), Cosmina Stratan ("Dragoste 1. Caine"), Dorotheea Petre ("In pronuntare") si Irina Velcescu ("Secretul fericirii") concureaza pentru statueta acordata celei mai bune actrite intr-un rol principal.

La categoria Cel mai bun actor intr-un rol principal au fost nominalizati Serban Pavlu ("Charleston"), Valeriu Andriuta ("Dragoste 1. Caine"), Horatiu Malaele ("Morometii 2"), Bogdan Dumitrache ("Pororoca") si Vasile Pavel ("Soldatii. Poveste din Ferentari").

"Caisa" (regia Alexandru Mavrodineanu), "Dacii liberi" (regia Andrei Gorgan si Monica Lazurean- Gorgan), "Fotbal infinit" (regia Corneliu Porumboiu), "Licu, o poveste romaneasca" (regia Ana Dumitrescu) si "PhoeniXXX" (regia Mihai Gavril Dragolea) sunt cele cinci productii care la categoria Cel mai bun film documentar.

La categoria Cel mai bun film european, criticii de film din juriul de nominalizari au votat pentru urmatoarele cinci titluri distribuite in cinematografele din Romania anul trecut: "Dovlatov" (regia Aleksey German), "Uciderea cerbului sacru" / "The Killing of a Sacred Deer" (regia Yorgos Lanthimos), "Utoya - 22 iulie" / "Utoya 22. juli" (regia Erik Poppe), "Chipuri, locuri" / "Visages villages" (regia JR, Agnes Varda), "Lumina dinauntru" / "Un beau soleil interieur" (regia Claire Denis).

Lista completa a nominalizarilor este disponibila pe https://premiilegopo.ro/.

Film Now va difuza integral si in exclusivitate Gala Premiilor Gopo.

Nominalizarile la toate categoriile Premiilor Gopo au fost stabilite de un juriu de preselectie alcatuit din profesionisti din domeniu: regizorul Daniel Sandu, actrita Mirela Oprisor, operatorul Constantin Chelba, inginerul de sunet Horea Murgu, Ileana Cecanu, distribuitor de film si organizator al festivalului Pelicula, selectionerul si curatorul Andrei Tanasescu, alaturi de critici, teoreticieni si jurnalisti de film: Ana Maria Sandu, Anca Gradinariu, Georgiana Musat, Catalin Mesaru si Christian Ferencz-Flatz.

Editia a XIII-a a Galei premiilor Gopo are loc pe 19 martie, de la ora 20:00, la Teatrul National din Bucuresti.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#Premiile Gopo, #film romanesc , #film romanesc