Radu Jude a castigat Ursul de Argint: Ce mesaj i-a transmis ministrul de Externe

Duminica, 15 Februarie 2015, ora 14:06
3779 citiri
Radu Jude a castigat Ursul de Argint: Ce mesaj i-a transmis ministrul de Externe
Foto: Facebook/Aferim

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu l-a felicitat, duminica, pe regizorul Radu Jude pentru premiul "Ursul de Argint" obtinut la Festivalul de la Berlin cu filmul "Aferim!".

"Felicitari lui Radu Jude pentru Ursul de Argint la Berlinala 2015!", a scris pe Twitter oficialul roman, informeaza un comunicat de presa remis Ziare.com.

De asemenea, Aurescu a adaugat faptul ca aceasta distinctie confirma faptul ca cineastii din noua generatie sunt unii dintre cei mai buni ambasadori ai Romaniei in lume.

Si ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, a apreciat succesul inregistrat de "Aferim!", sustinand ca lungmetrajul consacra statutul filmului romanesc contemporan, "unul de inalt nivel".

"Aferim!" ia Ursul de Argint - Prima reactie de la Cultura: Un nou succes al cinematografiei romanesti

"Un nou succes al cinematografiei romanesti: Radu Jude a fost distins cu Ursul de Argint pentru regia filmului "Aferim", la Festivalul de Film de la Berlin, unul dintre cele mai importante festivaluri mondiale de film.

Un premiu prestigios, care consacra statutul filmului romanesc contemporan. Unul de inalt nivel. Felicitari regizorului Radu Jude si intregii sale echipe!", a scris ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, pe pagina sa de Facebook.

"Aferim!", premiat la Berlinala

"Aferim!", filmul lui Radu Jude, a fost distins cu Ursul de Argint, sambata seara, premiu pentru regie, la Festivalul de Film de la Berlin.

Ursul de Aur a mers catre Jafar Panahi, pentru filmul "Taxi".

Urcat pe scena pentru a-si lua premiul, regizorul roman a multumit echipei, declarand: "Daca stiam ca voi castiga, as fi fost foarte serios in timp ce filmam.

Trebuie sa multumesc (echipei - n. red.), pentru ca fiind regizor inseamna sa lucrezi cu oameni talentati. Acest premiu apartine oamenilor care au lucrat la film. E important sa sprijiniti mai mult calitatea productiei de film!".

Radu Jude a castigat Ursul de Argint pentru "Aferim!" la Festivalul de la Berlin

"Aferim!" este un un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca la inceputul secolului XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu), cauta un rob tigan fugar (Cuzin Toma).

Pelicula lui Radu Jude a impresionat prin subiect, scenariu, dar si prin faptul ca a fost filmata alb-negru. De altfel, aceasta a fost primita cu aplauze la proiectia oficiala de la Berlinala.

In plus, criticii au laudat-o, articole elogioase la adresa filmului aparand in mai multe publicatii straine. Reuters a scris despre aceasta ca arata o lume cruda, care inca nu s-a schimbat total, subiectul filmului fiind vanatoarea de sclavi tigani din secolul XIX, inainte ca sclavia sa fie abolita in Romania.

"Aferim!" a fost singurul film romanesc selectat in competitia oficiala a Berlinalei 2015.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Radu Jude felicitat ministru Externe, #Radu Jude felicitat Urs Argint, #Radu Jude Urs Argint, #film romanesc Urs argint , #film romanesc
Comentarii