American Independent Film Festival anunta finalistii concursului de scenarii si programul filmelor online

Comunicat de presa
Luni, 27 Aprilie 2020, ora 17:33
11865 citiri
American Independent Film Festival anunta finalistii concursului de scenarii si programul filmelor online

Cea de-a 2-a editie a concursului de scenarii Write a Screenplay for... organizat de Asociatia Cinemascop cu sprijinul HBO Europe, in cadrul American Independent Film Festival si-a modificat timeline-ul din cauza starii de urgenta actuale.

Pe 30 aprilie am fi anuntat castigatorii concursului in cadrul galei de inchidere a American Independent Film Festival, dar pentru ca festivalul s-a amanat momentan, anuntam astazi lista finalistilor concursului dedicat anul acesta actorilor Anamaria Marinca si Vlad Ivanov.

Proiectele finaliste sunt:

Alexandru Jecu/ Micul Paris

Rodica Dominteanu/ Cele 12 munci

Maria Avram/ S-a intamplat?

Flavia Negoescu/ Cainele care nu latra

Adina Sadeanu + Kirsten Peters/ Intangibilul

Dupa o serie de sesiuni de dezvoltare de grup si individuale, proiectele castigatoare vor fi anuntate pe data de 22 mai.

Totodata, pentru fanii filmelor americane, pana ne vom revedea la festival, American Independent Film Festival a pregatit un weekend de filme online - American Weekend intre 1 si 3 mai, online pe platforma Eventbook.ro. Fiecare film va fi disponibil pentru vizionare intre orele 17:00 si 24:00 din ziua in care este programat.

Pe 1 mai veti putea viziona online The Florida Project (r. Sean Baker), pe 2 mai, co-productia You Were Never Really Here, in regia lui Lynne Ramsay, iar pe 3 mai, filmul Good Time, regizat de fratii Safdie.

Mai mult de atat, pentru ca experienta festivaliera sa fie cat mai aproape de realitate, filmele The Florida ProjectsiYou Were Never Really Heresuntinsotite de fragmente din sesiunile de intrebari si raspunsuri sustinute de regizorii Sean Baker si Lynne Ramsay la premierele filmelor in Romania. Filmele sunt subtitrate in limba romana. Discutiile sunt in limba engleza.

The Florida Project, in regia lui Sean Baker este o explorare ironica si realista asupra lumii magice imaginate de Walt Disney. Variety scrie ca este "o poveste vibranta despre cum se reflecta magia si suferintele copilariei in comunitatile marginalizate din America" cu binecunoscutul Willem Dafoe in rol secundar. Filmul poate fi vizionat pe 1 mai.

Filmul lui Lynne Ramsay, You Were Never Really Here poate fi vizionat pe 2 mai si il are in rolul principal pe Joaquin Phoenix, cunoscut pentru rolurile din Gladiator, Johny Cash, Her, The Sisters Brothers si Joker.

O maestra a tensiunii, Lynne il regizeaza pe J. Phoenix in rolul unui tip violent, fost om al legii, care isi castiga existenta ca asasin platit, dar care isi descopera pe ecran si o alta valenta a personalitatii sale, una calda, a barbatului care locuieste cu mama lui, atinsa de o maladie psihica, si pe care o ingrijeste cu calm si atentie.

Josh si Benny Safdie au atras atentia asupra lor anul trecut cu Uncut Gems despre care se discuta si astazi in spiritul in care se vorbea si despre Good Time.

Umorul, intensitatea si suspansul specifice fratilor Safdie adaugate interpretarii unui actor celebru pe care poate nu l-ai vedea intr-un astfel de rol, dar si naturii povestilor care sunt mereu o cursa contra-cronometru, transforma filmele lor intr-un festin cinematografic de care amatorii de senzatii tari cu greu se pot desparti.

Despre interpretarea lui Robert Pattinson in Good Time, presa internationala a scris foarte mult si doar de bine, IndieWire precizand ca este cea mai buna interpretare din cariera actorului devenit celebru la nivel international pentru rolul vampirului Edward Cullen in Saga Twilight.

Pretul unui bilet pentru o singura vizualizare este 12 lei. Mai multe informatii despre modalitatea de vizualizare a celor trei filme din program

pe:https://bit.ly/AmericanWeekendOnline

Facebook American Independent Film Festival: https://www.facebook.com/AmericanIFF

Eveniment Facebook: https://bit.ly/3f4Ng78

Site: https://filmedefestival.ro/

American Weekend este prezentat de American Independent Film Festival.

Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate în două comune din județele Mureș și Alba, după ce candidații din data de 9 iunie au înregistrat număr egal de voturi. Astfel, comunele în care se va relua...
Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
Aproape jumătate din lista europarlamentarilor români care urmează să își preia mandatul sunt nume noi în panoplia Parlamentului European. Printre aceștia sunt atât foști miniștri,...
#American Independent Film Festival, #american weekend film , #filme
  1. Horoscop zilnic. Duminică, 23 iunie. Zodia care va pleca într-o călătorie
  2. Bancul zilei: Cum se răspunde la întrebarea dacă fumezi
  3. Șase luni de așteptare și chin pentru un simplu RMN. Soluția care poate permite accesul mai rapid la analizele de specialitate
  4. Un castor a fost surprins la scăldat în râul Timiș, într-o pauză de ros lemn VIDEO
  5. Marș pro-LGBT în Capitala Culturii. “Am fost vreo 2.000 de oameni, marea majoritate tineri, foarte tineri și extrem de tineri.” Contramanifestație cu icoane
  6. Batonul de ciocolată pentru care oamenii călătoresc mii de kilometri. "Este o nebunie ceea ce se întâmplă" VIDEO
  7. Plajele sunt extinse chiar în sezonul estival în două stațiuni de pe litoral. Unde au loc lucrările de înnisipare
  8. Cel mai urât câine din lume i-a adus stăpânei 5.000 de dolari. De câte ori a concurat pentru acest titlu VIDEO
  9. Șase cauze ale creșterii prețurilor la medicamente
  10. Anunț teribil: muzicianul Florin Decuseară a murit la doar 46 de ani. Cauza decesului