American Independent Film Festival anunta finalistii concursului de scenarii si programul filmelor online

Comunicat de presa
Luni, 27 Aprilie 2020, ora 17:33
11643 citiri
American Independent Film Festival anunta finalistii concursului de scenarii si programul filmelor online

Cea de-a 2-a editie a concursului de scenarii Write a Screenplay for... organizat de Asociatia Cinemascop cu sprijinul HBO Europe, in cadrul American Independent Film Festival si-a modificat timeline-ul din cauza starii de urgenta actuale.

Pe 30 aprilie am fi anuntat castigatorii concursului in cadrul galei de inchidere a American Independent Film Festival, dar pentru ca festivalul s-a amanat momentan, anuntam astazi lista finalistilor concursului dedicat anul acesta actorilor Anamaria Marinca si Vlad Ivanov.

Proiectele finaliste sunt:

Alexandru Jecu/ Micul Paris

Rodica Dominteanu/ Cele 12 munci

Maria Avram/ S-a intamplat?

Flavia Negoescu/ Cainele care nu latra

Adina Sadeanu + Kirsten Peters/ Intangibilul

Dupa o serie de sesiuni de dezvoltare de grup si individuale, proiectele castigatoare vor fi anuntate pe data de 22 mai.

Totodata, pentru fanii filmelor americane, pana ne vom revedea la festival, American Independent Film Festival a pregatit un weekend de filme online - American Weekend intre 1 si 3 mai, online pe platforma Eventbook.ro. Fiecare film va fi disponibil pentru vizionare intre orele 17:00 si 24:00 din ziua in care este programat.

Pe 1 mai veti putea viziona online The Florida Project (r. Sean Baker), pe 2 mai, co-productia You Were Never Really Here, in regia lui Lynne Ramsay, iar pe 3 mai, filmul Good Time, regizat de fratii Safdie.

Mai mult de atat, pentru ca experienta festivaliera sa fie cat mai aproape de realitate, filmele The Florida ProjectsiYou Were Never Really Heresuntinsotite de fragmente din sesiunile de intrebari si raspunsuri sustinute de regizorii Sean Baker si Lynne Ramsay la premierele filmelor in Romania. Filmele sunt subtitrate in limba romana. Discutiile sunt in limba engleza.

The Florida Project, in regia lui Sean Baker este o explorare ironica si realista asupra lumii magice imaginate de Walt Disney. Variety scrie ca este "o poveste vibranta despre cum se reflecta magia si suferintele copilariei in comunitatile marginalizate din America" cu binecunoscutul Willem Dafoe in rol secundar. Filmul poate fi vizionat pe 1 mai.

Filmul lui Lynne Ramsay, You Were Never Really Here poate fi vizionat pe 2 mai si il are in rolul principal pe Joaquin Phoenix, cunoscut pentru rolurile din Gladiator, Johny Cash, Her, The Sisters Brothers si Joker.

O maestra a tensiunii, Lynne il regizeaza pe J. Phoenix in rolul unui tip violent, fost om al legii, care isi castiga existenta ca asasin platit, dar care isi descopera pe ecran si o alta valenta a personalitatii sale, una calda, a barbatului care locuieste cu mama lui, atinsa de o maladie psihica, si pe care o ingrijeste cu calm si atentie.

Josh si Benny Safdie au atras atentia asupra lor anul trecut cu Uncut Gems despre care se discuta si astazi in spiritul in care se vorbea si despre Good Time.

Umorul, intensitatea si suspansul specifice fratilor Safdie adaugate interpretarii unui actor celebru pe care poate nu l-ai vedea intr-un astfel de rol, dar si naturii povestilor care sunt mereu o cursa contra-cronometru, transforma filmele lor intr-un festin cinematografic de care amatorii de senzatii tari cu greu se pot desparti.

Despre interpretarea lui Robert Pattinson in Good Time, presa internationala a scris foarte mult si doar de bine, IndieWire precizand ca este cea mai buna interpretare din cariera actorului devenit celebru la nivel international pentru rolul vampirului Edward Cullen in Saga Twilight.

Pretul unui bilet pentru o singura vizualizare este 12 lei. Mai multe informatii despre modalitatea de vizualizare a celor trei filme din program

pe:https://bit.ly/AmericanWeekendOnline

Facebook American Independent Film Festival: https://www.facebook.com/AmericanIFF

Eveniment Facebook: https://bit.ly/3f4Ng78

Site: https://filmedefestival.ro/

American Weekend este prezentat de American Independent Film Festival.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#American Independent Film Festival, #american weekend film , #filme