Berlinala 2019: "Synonymes" a primit Ursul de Aur pentru cel mai bun film

Sambata, 16 Februarie 2019, ora 22:14
3041 citiri
Berlinala 2019: "Synonymes" a primit Ursul de Aur pentru cel mai bun film
Foto: Arhiva Hepta.ro

Lungmetrajul "Synonymes", al regizorului israelian Nadav Lapid, despre un tanar fost soldat israelian care fuge la Paris, a castigat sambata Ursul de Aur, fiind desemnat cel mai bun film din competitia oficiala a celei de-a 69-a editii a Festivalului International de Film de la Berlin.

Saisprezece filme au concurat pentru trofeul suprem al Berlinalei - Ursul de Aur. Sapte dintre cele 16 filme aflate in competitie au fost regizate de femei, inclusiv pelicula "The Kindness of Strangers", de Lone Scherfig, care a deschis festivalul pe 7 februarie.

Juriul international al editiei de anul acesta a Berlinalei a fost prezidat de actrita franceza Juliette Binoche, careia i s-au alaturat criticul de film american Justin Chang, actrita germana Sandra Huller, regizorul chilian Sebastian Lelio, curatorul de film al Muzeului de Arta din New York, Rajendra Roy, si actrita si producatoarea britanica Trudie Styler.

In 2018, Ursul de Aur pentru cel mai bun film i-a revenit lungmetrajului "Nu ma atinge-ma/ Touch me not", al regizoarei romance Adina Pintilie, care a fost recompensata si cu trofeul pentru cel mai bun film de debut.

#Synonymes Ursul de aur, #Synonymes Berlinala 2019 , #filme