Castigatorul premiului CESAR pentru animatie, in proiectie exclusiva la Bucuresti, la KINOdiseea

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 21:19
1588 citiri
Castigatorul premiului CESAR pentru animatie, in proiectie exclusiva la Bucuresti, la KINOdiseea

Cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film pentru Copii si Familie se va desfasura anul acesta in perioada 14- 19 noiembrie, la Bucuresti.

In cadrul competitiei de lungmetraj international au fost selectate 12 filme si animatii, care vor putea fi urmarite in exclusivitate la Cinema Studio, Cinemateca Eforie si Cinema Pro.

Animatia "Loulou, l'incroyable secret", castigatorul premiului Cesar pentru cel mai bun lungmetraj de animatie in 2014, concureaza anul acesta pentru Trofeul KINOdiseea si va avea parte de proiectii exclusive in cinema, in Bucuresti, la KINOdiseea.

"Loulou, l'incroyable secret" va fi proiectat in premiera pentru Romania si reprezinta cel mai recent lungmetraj de animatie al faimoasei case de productie si graphic design franceze, Prima Linea Productions. "Ajutata de maiestria desenelor din creion si acuarele, si dialoguri istete cu care rezoneaza usor si adultii, animatia a reusit sa reactualizeze povestea lupului atipic Loulou si prietenul sau iepurele Tom, personajele unor benzi desenate devenite cult in Franta" aprecia "Le Monde".

"Finn" (competitie, r. Franz Weisz, premiera mondiala la Toronto IFF, in competitie la Berlinale 2014) va avea premiera de gala la deschiderea oficiala a celea de-a sasea editii KINOdiseea, in prezenta regizorului si a actorului principal, Mels van der Hoeven, pe 14 noiembrie, ora 19.00, la Cinema Studio. Proiectia va fi urmata de o sesiune Q&A intre copii si invitati. Desi incurajat de tatal sau sa joace fotbal, Finn descopera o pasiune pentru vioara si puterea muzicii. Povestea va emotiona parintii si va inspira copii sa-si urmeze instinctul si visurile inca de mici.

"Misiunea Sputnik" (competitie, r. Markus Dietrich, in premiera la Berlinale 2014) este inspirat de povestile "adevarate" create in jurul zilei de 9 noiembrie 1989, ziua caderii Zidului Berlinului. Atunci cand afla ca unchiul sau preferat va fi deportat in Berlinul de Vest, incapatanata Frederike (Rike) planuieste o misiune spatiala grandioasa pentru a-l aduce inapoi folosind teleportarea.

"To see the sea/Sa vezi marea!" (competitie) este filmul de debut al tanarului regizor ceh Jiři Madl, in prezenta caruia va fi proiectat in premiera in Romania. Actiunea este ingenios filmata din perspectiva unui baiat, Tomas, care se viseaza urmatorul Milos Forman. Titlul face referire la personajul-copil Antoine Doinel al lui Francois Truffaut din 400 de Lovituri, care, la fel ca Tomas, isi doreste sa vada marea. Va avea parte de proiectii duminica, 16 noiembrie, ora 19.00, la Cinemateca Eforie si luni, 17 noiembrie, ora 12.00, la Cinema Studio, urmate de o discutie cu actorul principal Jan Marsal. Publicul se va putea intalni cu regizorul Jiři Madl dupa ultima proiectie, miercuri, 19 noiembrie, ora 10.00, la Cinema Studio.

Ce filme vor mai concura pentru Trofeul KINOdiseea

In competitia pentru Trofeul KINOdiseea vor mai concura filmul "The Contest/Concursul" (r. Martin Miehe-Renard, in competitie la Berlinale 2014, premiera mondiala la Toronto IFF, premiera nationala in prezenta realizatorului + Q&A), o frumoasa poveste care continua traditia filmelor daneze pentru copii, "Emil si Ida" (premiera nationala) animatia suedeza bazata pe cartile populare ale autoarei Astrid Lindgren, "Poveste de Iarna" (proiectie in prezenta actorului Dennis Reinsma, premiera nationala, in competitie la Berlinale 2014), povestea magica de Craciun care urmareste prietenia neasteptata dintre solitarul Max si un ren excentric care aterizeaza in hambarul sau, "Fiddlesticks" (r. Veit Helmer, premiera nationala).

Regizorul Veit Helmer, invitat special anul acesta la KINOdiseea, a devenit cunoscut pentru scurt metrajele sale off beat, a regizat primul sau film la 14 ani, a lucrat alaturi de Wim Wenders, iar filmele sale au avut premiere la festivaluri importante precum Sundance, Karlovy Vary sau Festivalul de la Venetia. Veit Helmer va participa la o serie de sesiuni Q&As, luni, 17 noiembrie, ora 19.00, la Cinema Studio si marti, 18 noiembrie, ora 10.00, la Cinemateca Eforie.

Vor mai rula in competitie filmul "Antboy" (in premiera nationala, premiera mondiala la Toronto IFF), o alternativa pentru copii la filmele cu super-eroi care poate concura usor cu studiourile Marvel, animatia "Hocus Pocus Alfie Atkins", o adaptare suedeza dupa seria de carti pentru copii omonima a autoarei Gunilla Bergstrom, lungmetrajul "Cinci Prieteni/The Famous Five 3" (premiera mondiala la Toronto IFF) si "Privighetoarea/ The Nightingale" (r. Philippe Muyl, in premiera nationala, Cel mai bun film pentru copii la Zlin IFF din Cehia).

Anul acesta, competitia va fi prezidata de un juriu de copii ales in urma unui concurs. Castigatorii care au trimis cele mai creative recenzii la filmele preferate vor avea parte de o experienta unica, de sansa de a urmari gratuit cele mai bune filme, de a cunoaste profesionisti din lumea filmului si de a se bucura de numeroase surprize.

Mai multe detalii despre program, bilete si rezervar pe kinodiseea.ro.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#fstival international film copii, #festival film Kinodiseea 2014 , #filme