Cum a infuriat James Cameron Noua Zeelanda, dupa ce a reluat filmarile la Avatar 2

Marti, 02 Iunie 2020, ora 13:37
10564 citiri
Cum a infuriat James Cameron Noua Zeelanda, dupa ce a reluat filmarile la Avatar 2
Foto: Captura YouTube/ JoBlo Movie Trailers

Echipa de filmare a superproductiei "Avatar 2" a reusit sa evite masurile de restrictie impuse de Noua Zeelanda in contextul pandemiei de COVID-19, gratie acordarii unor permise de acces special, fapt care a generat critici din partea unor cetateni ai acestei tari.

Echipa de productie a acestui film, formata din 56 de persoane, printre care s-a aflat si regizorul James Cameron, a ajuns in Noua Zeelanda la sfarsitul saptamanii trecute cu un zbor privat din Los Angeles si trebuia sa respecte o carantina de 14 zile, inainte de a iesi din hotel si de a incepe filmarile.

Jon Landau, unul dintre producatorii filmului, a publicat pe retelele de socializare o fotografie la sosirea sa in Noua Zeelanda, ce il prezinta alaturi de James Cameron, fara sa poarte masti sanitare, relateaza marti EFE.

Primele filmari la "Avatar 2" au inceput la jumatatea anului 2017, iar echipa s-a mai deplasat anul trecut in Noua Zeelanda pentru unele scene din acest film, care are un buget de 250 de milioane de dolari. Echipa, care lucreaza simultan si la "Avatar 3", preconiza sa revina in aceasta tara la inceputul anului 2020, dar filmarile au fost sistate din cauza pandemiei de COVID-19.

Ca urmare a crizei coronavirusului, Noua Zeelanda si-a inchis granitele in martie si si-a plasat populatia in izolare timp de mai multe saptamani. In prezent, tara se afla in etapa de relaxare a restrictiilor dupa confirmarea in total a 1.150 de cazuri si 22 de decese asociate COVID-19.

Luna trecuta, Comisia Cinematografica din Noua Zeelanda a considerat sigura reluarea filmarilor cinematografice si pentru productii de televiziune.

Ministrul neo-zeelandez al Economiei, Phil Twyford, a acordat un permis special membrilor echipei de filmare de la "Avatar 2", care figureaza ca "lucratori esentiali".

Aceasta exceptare de la intrarea strainilor in Noua Zeelanda, una dintre cele mai de succes tari in combaterea noului coronavirus, nu a fost apreciata de o parte a populatiei locale.

Mai multi utilizatori de Twitter si-au exprimat marti nemultumirea prin mesaje precum cel publicat de utilizatorul @KiwiSAHD: "Azi va informam despre doua noi focare (de contagiere) in Aotea Square si la hotelul 'Avatar 2'".

In pofida amanarilor, James Cameron prevede sa reia filmarile si sa le incheie in acest an, astfel incat lungmetrajul "Avatar 2" sa poata fi lansat in decembrie 2021, dupa aproape 12 ani de la premiera filmului original.

Vezi si James Cameron, luat in deradere dupa ce a publicat primele imagini din Avatar 2 (Foto&Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Încă un pas important pentru aderarea României la Schengen. Documentul semnat la Bruxelles FOTO
Încă un pas important pentru aderarea României la Schengen. Documentul semnat la Bruxelles FOTO
Comisia Europeană şi România au lansat luni, 4 martie, cadrul de cooperare privind gestionarea frontierei şi a migraţiei. Documentul a fost semnat de comisarul european pentru afaceri...
Pro România, partidul fondat de Victor Ponta, ar negocia o alianță cu AUR SURSE
Pro România, partidul fondat de Victor Ponta, ar negocia o alianță cu AUR SURSE
Conducerea partidului Pro România, fondat de Victor Ponta, ar negocia cu AUR pentru alegerile locale și europarlamentare, potrivit unor surse politice citate de G4Media. Miza AUR pentru o...
#filmari avatar 2 reluate, #scandal Noua Zeelanda filmari avatar , #filme