Nebuneasca idee a unui regizor: Lucreaza la cel mai lung film din istorie - va dura o luna de zile (Video)

Marti, 15 Iulie 2014, ora 16:55
2531 citiri
Nebuneasca idee a unui regizor: Lucreaza la cel mai lung film din istorie - va dura o luna de zile (Video)
Foto: Vimeo

Un regizor suedez si-a propus sa doboare actualul record pentru cel mai lung film din istoria cinematografiei.

Este vorba despre Anders Weberg, care lucreaza la realizarea macroproiectului cinematografic "Ambiance", un film ce va dura 720 de ore, adica 30 de zile, transmite La Vanguardia.

Lansarea filmului ar urma sa aiba loc pe 31 decembrie 2020, iar prima proiectie va putea fi urmarita, concomitent, de pe toate continentele planetei.

Anders Weberg si-a propus ca acesta sa fie ultimul film din cariera sa, in care a realizat peste 300 de pelicule. De asemenea, regizorul isi doreste ca dupa prezentare filmul sa fie distrus.

Primul trailer al filmului dureaza 72 de minute, iar urmatorul, care va fi lansat in 2016, va avea 7 ore si 20 de minute. In 2018, cu doi ani inainte de lansarea si unica proiectare a filmului propriu-zis, va fi lansat si trailerul final al fimului, care va dura 72 de ore.

Legat de tema pe care o va aborda pelicula mastodontica, regizorul suedez explica: "Spatiul si timpul se vor intretaia intr-o calatorie suprarealista si onorica. Este un rezumat narativ abstract, dar nu liniar, al timpului pe care artistul l-a petrecut cu imaginea in miscare. Un fel de memorie cinematografica".

Iar daca initiativa lui Weberg pare una nebuneasca, trebuie sa aflam ca exista si un precedent, actuala cea mai lunga pelicula din istorie: un film de 240 de ore, care se numeste "Modern Times Forever" si care a fost lansat in 2011.

#cel mai lung film, #film durata luna zile, #Anders Weberg Ambiance film , #filme