Premiu special la TIFF pentru profesoara sanctionata ca a recomandat un film cu scene gay

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 12:34
5056 citiri
Premiu special la TIFF pentru profesoara sanctionata ca a recomandat un film cu scene gay
Foto: Facebook Tudor Giurgiu

Directorul Festivalului International de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, a decernat sambata seara, in cadrul galei de inchidere a festivalului, un premiu simbolic profesoarei Adela Stan, care la sfarsitul lunii mai a fost sanctionata de catre conducerea Colegiului National Mihai Viteazul din Turda, acolo unde ea preda, pentru ca a recomandat elevilor un film cu scene gay.

Tudor Giurgiu a spus pe scena ca profesoara "merita aprecierea noastra", adaugand ca "cei incuiati e cazul sa se uite in jur si sa vada in ce lume traim".

Decernarea premiului simbolic Adelei Stan a avut loc in prima parte a Galei TIFF, Tudor Giurgiu explicand publicului situatia profesoarei de Limba si Literatura Romana de la Colegiul National Mihai Viteazul din Turda, care a fost sanctionata de conducerea scolii dupa ce un parinte a reclamat faptul ca elevii au primit ca tema sa urmareasca pelicula "Eclipsa totala", pe care parintele l-a considerat nepotrivit deoarece contine, printre altele, scene gay.

Tudor Giurgiu a precizat ca Adela Stan nu a putut fi prezenta in sala si a declarat ca este vorba despre "un premiu de suflet".

"Un premiu special oferim unei profesoare din Turda, doamna Stan, care atunci cand Clujul se pregatea de sarbatoare si celebritati, la Turda ea era mustrata de conducere pentru ca si-a permis sa recomande Eclipsa totala, care trateaza un subiect despre care aparent nu ne place sa vorbim cu copiii. Recomandarea era despre altceva, si cu totul altul era subiectul temei. Este important ca intr-o tara ca Romania, in care redefinim conceptul de familie, ea sa primeasca un premiu de suflet. Va fi invitata de onoare la editia viitoare. Merita aprecierea noastra si sa le arata celor incuiati ca e cazul sa se uite in jur si sa vada in ce lume traiesc", a spus Tudor Giurgiu.

Adela Stan este cadru didactic la Colegiul National Mihai Viteazu din Turda, iar in luna aprilie le-a recomandat elevilor de clasa a X-a sa vizioneze pelicula "Eclipsa totala", in contextul in care, spune ea, la clasa urma sa fie predata lectia simbolismului in literatura, iar filmul in cauza face referire chiar la acea perioada. La scurt timp dupa ce a facut recomandarea, iar elevii au vazut filmul, parintele unui copil a depus la conducerea liceului o plangere in care o acuza pe profesoara ca "le-a dat tema pentru acasa sa vizioneze filmul "Total Eclipse", un film cu homosexuali, cu scene de sex si saruturi intre barbati", reclamantul fiind de parere ca prin aceasta tema "copiii sunt indrumati spre homosexualitate".

"Eclipsa totala", cu David Thewlis si Leonardo DiCaprio, a fost lansat in anul 1995 si prezinta relatia dintre poetii Paul Verlaine si Arthur Rimbaud.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#premiu TIFF profesoara film gay, #profesoara recomandat film gay sanctionata , #filme