Se fumeaza in film? Atunci sa fie interzis minorilor

Luni, 01 Februarie 2016, ora 08:17
2463 citiri
Se fumeaza in film? Atunci sa fie interzis minorilor
Foto: Pexels

Filmele in care se fumeaza ar trebui sa fie interzise minorilor, deoarece firmele de tigari le folosesc pentru a-si vinde produsele celor mici, a aratat Organzatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Intr-un raport publicat luni cu titlul "Filme fara fum", OMS a aratat ca 44% dintre filmele produse in 2014 la Hollywood si 36% din cele ce pot fi urmarite de tineri contineau imagini cu o persoana fumand, scrie The Independent.

Spre exemplu, in "Transformers: Age of Extinction", exista un robot care fumeaza trabuc.

Gata cu fumatul in baruri si restaurante! Legea include obligatii si pentru radio si TV

Doctorul Armando Peruga, reprezentant al initative OMS, explica faptul ca "am observat de ceva timp o scadere a incidentei fumatului in filme si alte productii de divertisment. Dar pe baza a ceea ce am monitorizat, am observat ca 2013-2014 a fost un punct de cotitura, o crestere a numarului de scene de fumat. Companiile de tigari au cautat alternative ca sa-si promoveze produsele si filmul este ultima frontiera pentru acestea".

Potrivit unui studiu american, aproape patru din zece adolescenti care se apuca de fumat o fac pentru ca au vazut asta intr-un film sau un star TV fumeaza.

A.I.

#film fumat interzis minorilor, #fumat filme influenta copii , #filme