Un algoritm anunta moartea iminenta a unui personaj principal din Game of Thrones

Miercuri, 02 August 2017, ora 22:59
4383 citiri
Un algoritm anunta moartea iminenta a unui personaj principal din Game of Thrones

Un algoritm anunta moartea iminenta a unuia dintre personajele centrale ale serialului de succes Game of Thrones. Este vorba de Daenerys Targaryen, iar algoritmul se bazeaza pe interactiunile sociale pe care le au intre ele personajele popularului serial, relateaza l'Express.

Potrivit unui fan foarte rabdator al serialului, care a trecut in revista, intr-un videoclip, persoanele care au decedat, se pare ca nu mai putin de 150.966 de oameni au murit deja in "Game of Thrones". Cine vor fi urmatorii? Este ceea ce a incercat sa descopere un anume Milan Janosov, doctor in filosofie.

Barbatul a pus la punct un algoritm care indica probabilitatile pentru fiecare personaj din serial de a-si pierde viata. El si-a explicat demersul intr-un raport, publicat la inceputul lui iulie pe site-ul Center for Network Science, inainte de inceputul sezonului al 7-lea al serialului.

In reteaua rezultata, fiecare "nod" care poate fi vazut reprezinta un personaj. Intre acestea sunt trasate linii, care reprezinta legaturile cu ceilalti. Cu cat acestea sunt mai groase, cu atat interactiunile lor, sau scenele in care apar impreuna, sunt mai dese.

De asemenea, fiecare culoare simbolizeaza o casa nobiliara: albastru pentru Stark, rosu pentru Lannister, galben pentru Martell etc. Celor care nu apartin de nicio casa li s-a repartizat culoarea gri.

Apoi, doctorul in filosofie se axeaza in special pe profilul a 61 de personaje care au murit in primele sase sezoane ale serialului. "Scopul nostru a fost sa legam pozitia in aceasta retea de probabilitatea de supravietuire: poate una sa o prezica pe cealalta?", a afirmat el. In 72,3% din cazuri, raspunsul a fost "da".

Milan Janosov a testat apoi algoritmul pe personaje inca in viata. Rezultatul a fost ca prima care va muri este Tyene, fiica lui d'Oberyn Martell si Ellaria Sand. Acesta a fost confirmat partial de serial, in sensul ca Tyene pare sa fi murit in ultimul episod, desi este ultima dintre fiicele Elariei care are aceasta soarta, in timp ce Ellaria primeste din partea lui Cersei promisiunea ca va fi tinuta in viata pentru a vedea trupul fiicei ei putrezind.

Apoi, potrivit algoritmului, i-ar veni randul sa moara lui Daenerys Targaryen, urmata de Viermele Cenusiu. Pe de alta parte, algoritmul ii crediteaza cu o viata mai lunga pe Lannisteri, indiferent ca este vorba de Cersei sau Jaime.

Pe de alta parte insa, algoritmul nu a prevazut moartea lui Olenna Tyrell, care s-a produs in ultimul episod difuzat al serialului (episodul 3 din sezonul 7).

In realizarea algoritmului, Milan Janosov s-a bazat pe "interactiunile sociale" intre diferiti protagonisti. El le-a cuantificat pe acestea plecand de la dialogurile din serial si a obtinut aceasta schema grafica.

De notat ca anul trecut a fost dezvoltat un alt algoritm in scopul de a prezice moartea personajelor din Game of Thrones. Acesta se baza pe criterii precum sex, apartenenta la un clan, statut social, varsta, importanta si popularitatea personajului. Acest algoritm il dadea pe Tommen Baratheon drept unul dintre cei mai probabili defuncti, urmat indeaproape de Stannis Baratheon si Daenerys Targaryen.

Daca primele estimari s-au dovedit a fi adevarate, ramane ca scenaristii serialului sa decida daca viata Mamei dragonilor merita salvata sau nu, noteaza l'Express.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Game of Thrones personaj murit, #algoritm morti Game of Thrones , #filme